Festival, kortej yürüyüşüyle başlayacak. İlk günün ana aktivitelerini, konser ve bütün konukların katılabileceği festival resepsiyonu oluşturacak. Akşam Alaçatı’yı seven tanınmış amatör gurmeler tarafından yapılan yemekler, özel misafirlere ve jüri üyelerine sunulacak. İkinci gün ise heyecanlı yarışmalar başlayacak. Alaçatı otlarından en çok çeşidi toplayan ve özelliklerini bilenler ile en güzel otlu yemeği yapanlar jüri tarafından değerlendirilecek. Her iki yarışmanın da birinci, ikinci ve üçüncüleri Cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek.

OT YEMEKLERİ KİTABI

Yarışmalar devam ederken, Alaçatı’nın ünlü restoranları birer çeşit spesiyaliteleriyle festival alanında stand kuracak. Yerel üreticiler yiyecek, içecek, çeşitli ot ve otlu ürünler sunarak damak ve göz zevkine hitap edecek. Festivalin bir sürprizi de, ot yemekleri tarifleri içeren özel kitap. Her yıl festival kapsamında yarışan yemek tarifleri kitap haline getirilerek, bir sonraki festivalde dağıtılıyor. Festivalin ikinci yılında yarışan yemeklerin tariflerinin yer aldığı kitap, bu yılki misafirlere dağıtılmak üzere hazırlandı.

JÜRİDE ÜNLÜ İSİMLER

Yarışmanın “Ot Aşı” kategorisi jürisi’nde gurme, televizyon yapımcısı ve müzisyen Ayhan Sicimoğlu, Zeytinbağ Otel ve Resraurant’ın sahibi Erhan Şeker, İstanbul Hünkar Restoran’ın sahibi Feridun Ügümü, gurme yazar Gökçen Adar, Ankara Trilye Restoran’ın sahibi Süreyya Üzmez ve Alaçatı’nın en eski restoranının sahibi Hakkı Akbaykal yer alacak.

Organizasyon komitesinde bulunan Tülin Onaner, Burak Önal, Yaprak Uziş ve Hıdır Göktaş, başta Çeşmeliler olmak üzere doğa dostu herkesi festivale katılmaya davet etti.