Nisan ayında başlayan çalışmalarda hızla sona geliniyor. Yağmur suyu tahliye sistemlerinin yapılmasının ardından İzmir Büyükşehir belediyesi ekipleri yolların yapımına geçen ay başladı. Çalışmalarla 35 bin m2'lik yol asfaltlanarak site çağdaş bir görünüme kavuşacak. Yaklaşık 11 yıldır kışın çamur, yazın top-toprak ile mücadele eden Aliağa Küçük Sanayi Sitesi esnafının yüzü Nisan ayından bu yana süren ve kısa sürede bitirileceği açıklanan altyapı ve yol çalışmalarıyla gülmeye başladı. Yaklaşık 550 işyerinin bulunduğu Küçük Sanayi Sitesi'nin yıllardır çileye dönüşen yol ve alt yapı sorunu, Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yapılan çalışmalarla çözüme kavuşuyor.
Asfaltlamaa başlayacak
Nisan ayında başlayan çalışmalar kapsamında bugüne dek yağmur sularının tahliyesi için 286 ızgara ve 120 baca ve 5,5 km'lik yağmur suyu hattı döşenmesi tamamlandı. Yağmur suyu tahliyesi için yapılan çalışmanın ardından ekipler esnafın yıllardır hayalini kurduğu asfalt için tesviye temel çalışmasına başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yoğunlaştırılmış bir programla çalışmaları hızla sürdürüyor. Aliağa Belediyesi araçları, yol yapım ve tefsiye çalışmaları sırasında toz çıkmaması için yolları ıslatıyor. Yaklaşık bir ay sürecek temel tesviye çalışmanın ardından yolların asfaltlanmasına başlanacak. 550 civarında küçük esnafının bulunduğu bölgede yaklaşık 35 Bin metrekarelik alan asfaltlanacak. Asfalt çalışmasının tamamlanmasının ardından küçük esnafın ve Sanayi sitesine giden vatandaşların uzun yıllardır özlemle beklediği altyapı sorunu çözülecek.
Esnaf çileden kurtulacak
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, kentin dört bir yanında altyapı hizmeti üretildiğini ifade ederek, "Büyükşehir Belediyemizle işbirliği içinde Kent Merkezimizdeki ve helvacıdaki mahallelerimizde yolları ve kaldırımları yapıyoruz. Sanayi Sitesi esnafına söz verdiğimiz yatırımları da bir bir yapıyoruz. Nisan'da yağmur suyu hatlarımızı döşemeye başladık ve kısa sürede tamamladık. Şimdi İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte ana ve bağlantı yollarının yapımına başladık. Esnafımızın yıllardır süren çilesini sona erdireceğiz. Kısa süre içinde esnafımız yazın tozdan kışın çamurdan kurtulacak ve sağlıklı çağdaş koşullarda müşterilerine hizmet sunacak" dedi.