İzmir'in Aliağa ilçesi ile Bosna Hersek'in Zenica-Doboj kantonuna bağlı Kakanj kenti arasında kardeşlik köprüsünün ikinci ayağı atıldı. Geçtiğimiz aylarda Kakanj Belediye Meclisi'nin davetlisi olarak belediye meclis üyeleri ile birlikte kente giden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic ile kardeş kent protokolü imzalandı.

Dostluk köprüsünün gelecek nesillere aktarılması ümit ettiklerini belirten Kakanj Belediye Başkanı Mensur Yaşarspahic; "Kemal Baysak ve Turgut Oğuz'a çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan dolayı mutlu ve onurluyuz. Umarız Aliağa'ya gelen çocuklarımız bu barışın devamını ve sürdürülmesi için sonraki nesillere aktarmalarını umut ediyoruz" dedi.  

Dostluk hep devam edecektir


Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Bu protokolün imzada kalmayacağını iki ülkenin kardeşlik bağlarını daha da güçlendirerek farklı alanlarda işbirliği çerçevesinde devam edeceği düşünüyorum. Bizden sonra gelecek kişilerin de bu dostluğu devam ettireceğine inanıyorum. İki kentin kardeş olmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Başkan Oğuz daha sonra başta Kakanj Belediyesi Meclis Başkanı Ivica Petrovic ve Kakanj Belediye Başkanı Yaşarspahic'e plaket sundu ayrıca şenlikler için kente gelen heyetin yetkililerince verilen hediyeleri kabul etti, çeşitli hediyeler verdi.
Aliağa Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki imza törenine; belediye başkanlarının yanı sıra her iki kentin belediye meclis üyeleri Kakanj Belediyesi Meclis Başkanı Ivica Petrovic, Bosna Hersek Türkiye Fahri Konsolosu Kemal Baysak da katıldı.