Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un isteği ile hayata geçen Engelli Koordinasyon Merkezi kentteki engellilerin tespitinden ihtiyaçlarının giderilmesine,   her türlü danışmanlık hizmetinden maddi-manevi desteğe birçok konuda engellilerin yüzünü güldürüyor.    

 
BAŞKAN OĞUZ; “ENGELLİLERİMİZİN HER TÜRLÜ SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”

Engellilerin de engelsiz yurttaşlar kadar gündelik hayata katılabilmeleriyle engellerin aşılmış olabileceğini ifade eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz göreve geldiği günden bugüne engelleri kaldırabilmek için birçok çalışma yaptıklarını, proje geliştirdiklerini yanı sıra oluşturdukları Engelli Koordinasyon Merkezi ile tüm engellilerin sorunlarına çözüm ürettiklerini söyledi. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; ” Ülkemizde  plansız yapılaşma, fiziki yetersizlikler ve gerekli özenin gösterilmemesi gibi nedenlerden dolayı engelli yurttaşlarımızın günlük hayatları oldukça kısıtlanmakta ve sosyal hayatın dışında kalmaktadırlar. Göreve geldiğimizden bugüne dek yaptığımız çalışmalarla kentimizdeki engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak için birçok çalışma yaptık.  Başta yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları,  sosyal ve kültürel alanlara tüm engellilerin rahatça ulaşabilmesi için gerekli çalışmaları gerçekleştirdik. İlçemizdeki okulların engelli sınıflarının hazırlanmasına katkıda bulunduk. Engelli yurttaşlarımızın sosyal yaşama katılabilmesi için Türkiye’ye örnek olan Engelsiz Yaşam Park-Cafe’nin açılışını yaparak engelliler derneğine tahsis ettik. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kamuya ait açık alanlar ve binaların engellilere uygun hale getirilmesi için tanıdığını sürenin 3 yıl daha uzatılmasına karşın belediye hizmet binamızdaki tüm birimlere engellilerin ulaşabilmesi için gerekli düzenlemeyi yaptık. Tüm bunların yanında engelli yurttaşlarımızın her zaman yanlarında olabilmek, her sorunlarına anında çözüm üretebilmek için Engelli Koordinasyon Merkezi oluşturduk. Şu anda 2 Bin 500 engelli yurttaşımız ile sürekli iletişim halindeyiz. Her türlü sorunlarına çözüm üretiyoruz.” Dedi. Aliağa Kaymakamlığı, İlçe Nüfus Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı,  Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Engelliler Derneği ile sürekli görüş alışverişinde bulunduklarını, bilgi paylaşımı yaptıklarını belirten Başkan Oğuz; “ Yine de bugüne kadar ulaşılamayan engelli yurttaşımız olabilir.  Her türlü sorun sıkıntı ve ihtiyaçları için Engelli Koordinasyon Merkezi’miz ile irtibata geçebilir. ” dedi.  

 
ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ TELEFONU 616 1980’DEN 332  

Bugüne kadar tekerlekli sandalye temininden işitme cihazı teminine,  giyim yardımından maddi yardıma kadar birçok engele çözüm üreten Aliağa Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi belediye hizmet binası zemin katta hizmet veriyor. Engelli Koordinasyon Merkezi, başta engelli veri tabanının oluşturulması ve güncellenmesi olmak üzere, periyodik ziyaretlerle ihtiyaçların tespiti gerekli yardımın yapılması, İş görüşmesi, hastane, okul ve benzeri yerlere ulaşımlarının sağlanması, özürlü kimlik kartı ve engelli kent kart çıkarılması konusunda bilgi ve yönlendirme, İstihdam için aracılık ve her türlü danışmanlık hizmeti veriyor. Engelsiz İzmir 2013 Projesi için çalışmalar da yapan Engelli Koordinasyon Merkezi engellilere yönelik sosyal faaliyet ve etkinliklerin yanı sıra çeşitli kurslarla engelliler için hayatı kolaylaştıracak projeler gerçekleştiriyor. Aliağa Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi telefonu 616 1980’den 332