Aliağa'da çocukların kent yönetimine katılması amacıyla Kent Konseyi bünyesinde Çocuk Meclisi oluşturuldu. Proje ile çocukların yönetime katılması, okullarda eğitim kalitesinin geliştirilmesi, trafik güvenliği, sosyalleşme ve çocuklar arasında demokrasi kültürünün geliştirilmesi hedefleniyor.

İlçede yaşayan 7-14 yaş arasındaki her çocuk, Aliağa Belediyesi Kent Konseyi bünyesinde kurulan Çocuk Meclisi'nin doğal üyesi oldu. Meclisin kuruluş toplantısında 18 okulu temsilen gelen öğrenciler çocuk meclisi tüzüğünü kabul etti. Çocuk temsilciler arasında, engelli ve çocuk evlerinde yaşayan öğrenciler de yer aldı. Gelecek hafta toplanacak olan meclis, başkan ve yönetim kurulunu seçecek.
Aliağa kent Konseyi'nde yapılan ilk toplantıda ilçedeki ilköğretim okullarında bulunan okul temsilcileri ve rehber öğretmenlere çocuk meclisi hakkında bilgi verildi. Kent Konseyi Başkanı Yakup Öztürk, "Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösterecek olan Aliağa Çocuk Meclisi'nde ilçede bulunan 18 ilköğretim okulundan birer temsilci ve 3 rehber öğretmen bulunacak. Çocuk Meclisi ile çocuklar çevre ve kent bilinci, demokratik kültür, güvenli yaşam başta olmak üzere bir çok konuda çalışma yapacak" dedi.