Aliağa Belediyesi'nin tahsis ettiği binada hizmet verecek Muhtarlar Derneği hizmet binasının açılışını Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve Kaymakam İbrahim Keklik birlikte yaptı.

Derneğin tüm muhtarların birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarına devam etmesi için açıldığını belirten Hacıömerli Köyü Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Aliağa Şube Başkanı Ali Dündar “Derneğimizin açılmasında bizlere yer tahsisi ve maddi destekte bulunan Belediye Başkanımız Turgut Oğuz başta olmak üzere Kaymakamımız, Çaltılıdere ve Horozgediği muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Derneğimize 23 mahalle ve köy muhtarımız üyedir. Derneğimizi tüm mahalle ve köy muhtarlarının sorunlarını tek bir yerde toplamak ve birbirimize destek olmak için kurduk. Bu doğrultuda da çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Muhtarların özlük hakları konusunda sıkıntılı olduğunu belirten Kazımdirik Mahallesi Muhtarı Sevil Köse “Muhtarlar Derneği muhtarlarımızın özlük hakları ile ilgili bakanlık hatta başbakanlık düzeyinde kendi haklarımızı korumak amaçlı kuruldu. Yaptığımız işler çok fazla, sorumluluğumuz çok fazla ama yetkimiz hiç yok ve maaşlarımız çok az. Bunların düzenlenmesi için Şubat ayında Ankara'da bir basın açıklaması yapıldı. Türkiye genelindeki muhtarlar Ankara'da buluştu. Bayağıda ses getirdiğimizi düşünüyorum fakat hükümetin muhtarlarla ilgili nasıl bir yaptırımı olur bilemiyorum. Burada bir sıkıntımız yok Belediye her türlü sıkıntımızın çözülmesinde bizlere çok destek oluyorlar. Maddi manevi desteklerinden dolayı belediyeye teşekkür ederiz" dedi.

Muhtarların birlik beraberlik içinde çalışabilecekleri güzel bir mekana kavuştuklarını belirten Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik dernek binasının hayırlı olmasını dilerken katkıları nedeniyle Aliağa Belediyesi'ne teşekkür etti. Muhtarların devletle vatandaş arasında köprü vazifesi gördüğünü ve muhtarlığın Dünya'da sadece ülkemizde uygulanan bir model olduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; Muhtarlık sorumluluk isteyen zor bir görev. Bir yanı ile devleti diğer yanı ile yurttaşı temsil ediyor. Vatandaşların mahalle ile ilgili sorunlarını bizlere iletiyorlar, bizde sorunlarla ilgili çözümler üretiyor, birlikte projeler geliştiriyoruz. Dernek sayesinde muhtarlarımız hem kendi sorunları hem de hemşehrilerimizin sorunları için güzel projeler üreteceklerine inanıyor ve derneğin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

23 Mahalle ve köy muhtarının üye olduğu derneğin hizmet binası açılışına; Başkan Oğuz ve Kaymakam Keklik'in yanı sıra Kınık Kaymakamı İlyas Gün, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı, belediye ve il genel meclisi üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, 22. Dönem Milletvekili Hakkı Ülkü ile mahalle ve köy muhtarları katıldı. Bu arada Kazım Dirik Mahallesi Muhtarı ve Türk Hava Kurumu Aliağa Şubesi Başkanı Sevil Köse fakir ailelere dağıtılmak üzere kurumun vekalet yolu ile kesilen kurbanlıklardan elde edilen kavurmaları muhtarlara teslim etti.