Bugüne kadar ihtiyaç duyulan yerlerde ve öncelik sıralamasına göre alan tahsisi yapılan yerlerde arsenik, demir, mangan paket arıtma tesisleri kuran ve halen paket arıtma tesisi kurmaya yönelik çalışmalar sürdüren İZSU, Aliağa'nın; Bozköy, Samurlu Köyleri ve Yukarı Şehit Kemal mahallesine arsenik paket arıtma tesisi kurarken; Çıtak, Karakuzu, Güzelhisar ve Çakmaklı köylerinin içme suyu hatlarını değiştirmeye hazırlanıyor. İZSU yetkileri 4 köyün içme suyu hattının yenileme ihalesinin 23 Aralık tarihinde yapılacağını belirtti. Ayrıca İZSU ekipleri; Aliağa'da Yukarı Şehit Kemal Mahallesi'nde Şehit Kemal Deresi, Bozköy Köyü'nde İmamoğlu (Kamberboğazı) Deresi, Karakuzu Köyü'nde Kaplan Deresi, Çakmaklı Köyü'nde Papazkuyusu Deresi, Samurlu Köyü'nde Sarıyer Deresi, Uzunhasanlar Köyü'nde Güney Deresi, Çaltıdere Köyü'nde Çaltı Deresi ve Güzelhisar Köyü'nde Balaban olmak üzere toplam 13.6 kilometrelik dere ıslahı gerçekleştirilecek.

BÜYÜKŞEHİR KÖYLERE YATIRIM YAĞDIRIYOR


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ile birlikte ziyaret ettiği ve bizzat ihtiyaçları yerinde tespit ettiği; Bozköy, Çaltılıdere, Çıtak, Şehit Kemal Güzelhisar ve Samurlu köylerinde muhtarlar ve yurttaşlar tarafından iletilen sorunlar çözüme kavuşturuldu.

Büyükşehir ekipleri; Bozköy'de 20 6 bin 500 metrekare, Şehit Kemal köyündeki 20 bin metrekarelik sathi kaplama yaptılar. Çıtak köyünün yollarına parke döşeyen ekipler, diğer yandan Çaltılıdere köyüne bir basketbol sahası, Güzelhisar ve Samurlu köyüne ise çocuk oyun parkı kazandırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aliağa için önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; “Büyükşehir belediyemiz Gemi söküm yollarının yapımından 100 Bin kişilik ileri biyolojik arıtma tesisini hayata geçirmeye, sanayi yollarının yapımından sağlık taramasına kadar sayamayacağımız bir çok altyapı ve sosyal projeler gerçekleştirdi. Şu anda Helvacı içme suyunu hattı yenileniyor ve yılbaşından önce bitirilmesi planlanıyor. Ayrıca geçtiğimiz aylarda başkanımız Kocaoğlu ile birlikte köyleri ziyaret ederek sorun ve beklentileri yerinde tespit etik, şimdi öncelik sırasına göre çözümler üretiliyor.” dedi.

Büyükşehir belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını belirten başkan Oğuz;”Kentimiz için birçok projeyi birlikte yürüttüğümüz Büyükşehir belediyemiz ile yıllardır çözülemeyen Değirmendere ıslahını gerçekleştirdik. 11 yıldır bekleyen Küçük Sanayi Sitesi'nin altyapısını ve yollarını birlikte yapıyoruz. Yurttaşlarımız için birlikte çok daha güzel projelere imza atacağız” dedi.