Geçtiğimiz haftalarda kullanılabilecek durumda olan kıyafetleri sosyal markete getiren öğrenciler bir kez daha yardım yapmak için sosyal marketi ziyaret etti. Yaklaşan bayramı da göz önünde bulunduran öğrenciler sosyal markete kıyafet bağışında bulundular.

Bayramı düşündüler

Topluma örnek bir sosyal sorumluluk projesi geliştirmek istediklerini ve Sosyal Market'e sürekli periyodik olarak yardım yapmayı kararlaştırdıklarını belirten Namık Kemal İlköğretim Okulu 1-C sınıf öğretmeni İsmail Emin Baharcıoğlu "Sosyal sorumluluk projesi kapsamında geçtiğimiz haftalarda Sosyal Market'e kıyafet bağışında bulunmuştuk. Sonrasında hem biz hem öğrenciler yaptığımız faaliyetin çok doğru ve faydalı olduğunu gördük. Sonrasında da her ay düzenli olarak bağış yapmak için öğrencilerimizle karar aldık. Yaklaşan Kurban Bayramı'nı da göz önüne alarak bayram öncesi Sosyal Market'e kıyafet getirerek yardımda bulunduk. Bu şekilde hem ihtiyaç sahiplerini sevindirmiş olacağız hem de öğrencilerimizin sosyal sorumluluk anlayışı gelişecek" dedi.

3 yılda 5 bin kişiye yardım

Sosyal Market'i açarken hem bu denli ilgi ve bu denli ihtiyaç sahibi olacağını tahmin etmediklerini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz; "Sosyal marketimiz açıldığı günden bu güne Aliağa halkının yoğun ilgisi ve desteği ile binlerce ihtiyaç sahibini mutlu etti. Biz sadece aracılık ediyoruz. Yardımı yapan ile yardımı alan birbirini görmüyor. 3 yıldan bu yana 5 binden fazla kişiye sosyal marketten yardım yaptık. Hiç kimsenin yardıma ihtiyaç duymaması en büyük dileğimiz. Umarım hiç kimsenin yardıma ihtiyaç duymayacağı günler görürüz." dedi.  Başkan Oğuz Sosyal Market'e destekleri nedeniyle hem öğrencilere hem de bugüne kadar yardımda bulunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.