Yapımına yaklaşık iki ay önce başlanan ve bir ay önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından temeli atılan, içerisinde bin 500 kişilik düğün salonunun da yer alacağı ve kentin uzun yıllar sosyal ihtiyacına cevap verecek özelliklerde olacak çok amaçlı kompleksin kaba inşaatının yaklaşık yüzde 60'ı tamamlandı. Kompleksin zamanından önce bitirilmesi için 25 kişilik inşaat ekibi haftanın yedi günü mesai harcıyor.

'Aliağa'ya değer katacak'

12 aylık ihale sözleşmesine karşın yüklenici firmanın 10 aylık süre sonunda tesisi teslim etmeye söz verdiğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz;" İnşaatımız büyük bir hızla devam ediyor. Zemin kat kolonlarının tamamı yapıldı. B Blok 1. Kat tabliye betonu atıldı. Kaba inşaatı yüzde 60 seviyelerinde.   Hava şartlarının uygun olması ve herhangi bir sorun yaşanmaması durumunda yaklaşık 8 ay sonra tesisimiz tamamlanmış olacak. Çok amaçlı kompleksimizin Aliağa'mıza yakışır, kentimizin uzun yıllar sosyal ihtiyacına cevap vereceğini ve kentimize değer katacağını düşünüyorum. Söz verdiğimiz bir projeydi. Kentimize yakışan bir tesis olacak. En kısa sürede bitirilmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz." dedi.

Restoran, cafe, sinema salonu var


Bahriye Üçok Rekreasyon Alanı'nda bulunan, toplam 4 bin 630 metrekare kullanım alanı olacak tesisin içinde bin 500 kişilik düğün salonunun yanı sıra, 200 kişilik 3D sinema salonu, restoran, teras cafe, bowling ve oyun salonu ile çocuk oyun alanı yer alacak