5 bin metrekarelik boş alan üzerine yapılan ve yapımı iki buçuk ayda tamamlanan otopark, 7 gün 24 hizmet vererek kentin park sorununa büyük ölçüde katkıda bulunacak. Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Yiyitalp, 'Otoparkımızı iki buçuk aylık bir çalışmanın sonunda Aliağa halkımızın hizmetine açtık. Aliağa'mız için hayır ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz' diye konuştu.

7 gün 24 saat hizmet verecek

Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından kente kazandırılan 225 araç kapasiteli otoparkın Aliağa trafiğine nefes aldıracağını sözlerine ekleyen Başkan Yiyitalp, mobese sistemi ile emniyeti sağlanan otoparkın 2 saat sürelik hizmet bedelinin 3 TL olacağını ve 7 gün 24 saat hizmet vereceğini açıkladı. Kısa sürede yapımı tamamlanarak hizmete açılan otoparkın işletmeye açıldığını duyar duymaz Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na gelerek aylık abone olduğunu ifade eden Aliağalı Taner Kaya ise, 'Aliağa'nın böyle bir otoparka ihtiyacı vardı. Otoparkın Aliağa'daki trafik sıkışıklığını gidereceğini düşünüyorum. Hizmete açıldığını duyar duymaz duyarlı bir vatandaş olarak abonelik için gelip kayıt yaptırdım. Aliağa'ya hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Ekaf'tan başkan Acar'a dostluk ziyareti

Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) Başkanı Aydın Özyar, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette EKAF Başkanı Aydın Özyar'a Federasyon Başkan Vekili  Ali Özkan, Genel Sekreter Cevdet Uçan, Sayman Murat Yeter, Nuri Çakıral ve Aliağa Karadenizliler Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu da  eşlik etti. Konuklarını makamında kabul eden Başkan Serkan Acar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, konuklarına teşekkür etti.