Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, projeyle Aliağa esnafının canlanacağı ve vatandaşların da aileleriyle rahat bir alışveriş yapacakları çarşıya kavuşacağını söyledi.  

HÜSEYİN EKREN; AVM VE MARKETLERE KARŞI ÇÖZÜM: İZMİR CADDESİ PROJESİ

İzmir Caddesi’nin trafiğe kapatılarak, peyzaj düzenlemeleri yapılarak Aliağa’nın simgesi olacak bir alışveriş çarşısına dönüştürülmesi için hazırlanan proje Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve Aliağa Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren tarafından imzalanan protokolle başladı.
Aliağa Belediyesi Başkanlık Makamında düzenlenen protokol imza törenine Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz’un projeye çok sıcak yaklaştığını ve esnafın tam desteğiyle projenin hayata geçtiğini vurgulayan Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Ekren, “Esnafımız AVM’ler ve büyük marketler nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşıyor. Yasa yıllardır mecliste bekliyor. Biz, Aliağa’da bu sorunu çözebilmek için harekete geçtik. İzmir Caddesi yeniden düzenlenerek modern bir alışveriş çarşısına dönüşecek. Hem esnafımız güçlenecek hem de Aliağa halkına keyifli bir alışveriş çarşısı oluşturmuş olacağız.” Dedi.


BAŞKAN OĞUZ: PROJEMİZİ ESNAF VE VATANDAŞIMIZIN TAM DESTEĞİYLE YAPIYORUZ”

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, projenin hayata geçmesiyle Aliağa kent merkezinde vatandaşların aileleriyle birlikte alışveriş yapıp zamanlarını geçirebileceği bir çarşının oluşacağını söyledi. Başkan Oğuz, “Bu projemizi esnafımız ve vatandaşlarımızın tam desteğiyle yapıyoruz. Yaz aylarında iki bilgilendirme toplantısıyla projemizin detaylarını esnafımızla paylaştık, görüşlerini aldık. Aliağamıza yakışan bir çarşıyı en kısa zamanda kentimize kazandırmak istiyoruz” dedi.

Başkan Oğuz, İZSU’nun caddede içme suyu şebekesi çalışmalarını tamamlaması ve TEDAŞ’ın enerji hatlarını yer altına almasının ardından hızla çalışmaların tamamlanacağını ifade ederek, “Şimdiye kadar bu projeyi bitirebilirdik. Ama Yap boz olmaması için İZSU ile TEDAŞ’ın çalışmalarını bitirmesini bekliyoruz. Altyapısı bittikten sonra peyzaj ve diğer düzenlemelerimizi kısa süre içinde bitireceğiz” dedi.


BAŞKAN OĞUZ’DAN YENİ PROJELERİN MÜJDESİ

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, İzmir Caddesi dışında yeni cadde düzenleme projelerinin de müjdesini verdi. Başkan Oğuz, “Bundan sonra düzelteceğimiz iki sokağımız daha var. Sebastiana Logana Caddesi’ni ve Onat Kutlar Caddelerini yeniden düzenleyerek kent merkezimizi çağdaş bir görünüme kavuşturacağız. Projelerimiz hazır, ihale aşamasına kadar getirdik. Kısa zamanda onları da bitireceğiz.” Dedi.


İZMİR CADDESİ PROJESİ

Aliağa Belediyesi tarafından Araç trafiğine kapatılacak ve “Çarşı” konseptine uygun düzenlenecek Projeye göre, İzmir Caddesi’ne sadece Acil durumlarda ve belli saatlerde esnafın ihtiyaçlarını karşılamak için araç girebilecek. Cadde yayalaştırılarak vatandaşlara tüm gün vakit geçirebilecekleri bir alışveriş ve yaşam alanı oluşturulacak. Proje kapsamında ağaçlandırma, oturma bankları, ışıklandırma, tretuvar, alt ve alt yapı çalışmaları yapılacak. 

Aliağa Belediyesi, projenin hazırlık aşamasında cadde esnafını biraraya getirerek proje hakkındaki görüşlerini aldı. Değerlendirme toplantılarında hazırlanan taslak proje esnafın görüşüne açılmış, esnaftan ve vatandaşlardan alınan görüşlerle projenin geliştirilmesine karar verilmişti.