5-17 yaş grubu başta olmak üzere her yaştan katılımcıya kapısı açık olan merkez başarıları ile adından söz ettiren bir kuruluş haline geldi. Merkezin, gençlerin satranç öğretmenin yanı sıra gençlerin bilgisayar başında geçirdiği zamanı da önemli ölçüde azalttığı bilgisini veren Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "Satranç Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini sürdüren gençlerimiz kısa sürede adeta madalya avcısı oldu. Hem öğrenen hem de yetenekleri gelişen gençler, turnuvalardan boş dönmüyor" diye konuştu.

Başarının kanıtı

Hiçbir ücret talep etmeden 7'den 77'e kapısı herkese açık olan kurumun okul gibi çalıştığı bilgisini veren Tütüncüoğlu, "Burada sadece iki yıla yakın bir süre önce satrançla tanışan çocukların, bilgisayar başında geçirdikleri zaman azaldı. Şu an düzenli olarak satranç eğitimine katılan 120 gencimizin derslerindeki başarıları da büyük oranda arttı. Satrançta da çok iyi bir noktaya geldiler. Bugün gittikleri her turnuvadan madalya ile dönüyorlar. Sadece 2 yıl içinde katıldığı, il, bölge, ulusal ve uluslararası tüm müsabakalardan eli boş dönmeyen, onlarca madalya alan gençlerimiz bile var. Bu da uygulamanın başarısını kanıtlıyor" dedi.

Hedefleri aştık

Çeşme Belediyesi Satranç Eğitim Merkezi'nin kurulduğu günkü öncelikli hedefinin gençlere satranç öğretmek ve satranç sporunu yaygınlaştırmak olduğunu kaydeden Başkan Tütüncüoğlu, şöyle devam etti: "Geldiğimiz noktada hedeflerimizin çok ötesine geçmiş bulunuyoruz. Her yıl ulusal gerçekleştirdiğimiz Çeşme Satranç Turnuvası'nı, merkezimizin birinci yılının bitiminde uluslararası hale getirdik. Dünyanın dört bir yanından, federasyonun "Büyük Usta" unvanını verdiği onlarca ismi Çeşme'de ağırladık ve ne mutlu ki bizim merkezimizde eğitim gören gençler de bu turnuvadan eli boş ayrılmadılar."

2 yılda 14 madalya kazandı

Merkezin açıldığı günden bu yana derslere düzenli katılım gösteren 10 yaşındaki Alparslan Işık, merkezde yetişen ödül avcılarından sadece biri. İlköğretim 5'nci sınıf öğrencisi Alparslan, eğitim gördüğü iki yıllık süre içerisinde il, bölge, ulusal ve uluslararası turnuvalarda mücadele etti; büyük bölümü birincilik olmak üzere toplam 14 madalya kazandı. Derslerindeki başarısı da çok büyük oranda artış gösteren Alparslan, en son Manisa'da yapılan turnuvada il birincisi oldu; Çeşme'ye şampiyon madalyası ile döndü.