Muharrem Ayı nedeniyle tutulan matem orucu sonunda yapılan aşure günü etkinliği Bornova’da Altındağ Kültür Merkezi’ndegerçekleştirildi. Bornova Belediyesi’nin destek verdiği etkinlikte 400 kişiye mercimekçorbası, pilav, et sote, kemalpaşa tatlısı ve aşure dağıtıldı. EtkinliğeBornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Altındağ GençlikKomitesi Adına İlyas Çelik, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Polat, ilçeyönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın kolları üyeleri, alevi derneklerinin temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Aşure gününün Muharrem Ayı içinde bir etkinlik olduğunu hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Buzamanlarda iyilikleri yüceltmek esastır. Yapılan tüm işlerin en temel amacıinsan sevgisidir. Kusurları da hoş görerek birlikteliliklerin sürdürüldüğü biranlayış hakimdir. Biz, tüm yurttaşlarımızın inançlarını en güzel bir şekildeyaşamaları için elimizden gelen desteği sağlıyoruz. Aşure gününde birlik beraberlikiçinde duygularımızı paylaşıyoruz” dedi.

Muharrem Ayı’nın ve sonrasındaki aşure gününün çok anlamlı olduğunu belirten Altındağ Gençlik Komitesi Başkanı İlyas Çelik, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a verdiği destekler nedeniyle teşekkür etti. Kerbela’da zalim ile mazlumun karşı karşıya geldiğini söyleyen Çelik, “Biz hep mazlumun yanında olmaya, mazlumun hakkını korumayadevam edeceğiz” dedi.