Olay esnasında bir otomobilin çukurun içine düşmekten son anda kurtulduğu belirtildi. Semtlerinde çok sık su patlağı meydana geldiğini belirten vatandaşlar, alkışlayarak tepki gösterdi.

Olay, dün  saat 22.00 sıralarında, Boğaziçi Caddesi 124 numara önünde meydana geldi. Şebeke suyu hattında su patlağı oldu. Su patlağının meydana geldiği asfalt yol çökerken, büyük çukur oluştu. Bu sırada yoldaki çöküntüyü son anda farkeden bir otomobil sürücüsü, son anda durabildi. Ön kısmı çukura giren otomobilin vatandaşların yardımıyla bulunduğu yerden çıkartıldığı belirtildi. Su patlağı nedeniyle cadde su altında kalırken, bozulan asfalt zemin yüzünden yol araç trafiğine kapatıldı. Engin Diyarlar'a ait fotoğrafçı dükkanında da kısmen su baskını oldu.

TEPKİ GÖSTERİLDİ

Büyük çukurun etrafında toplanan semt sakinleri bir çok kez meydana geldiğini belirtikleri su patlaklarına bir türlü önlem alınamadığını ifade edip, tepki gösterdi. Vatandaşlar yaklaşık 2 saat boyunca suyun yola boşuna aktığını, aramalarına rağmen ekiplerin olay yerine geç geldiğini ileri sürdü. Semt sakinlerinin gelen belediye ekiplerini alkışladığı görüldü.

Suyu kesmek için bölgedeki 8 pompayı kapattıklarını belirten belediye görevlileri, suyun durmaması üzerine de anavanayı kapattıklarını, bu nedenle Gültepe ve Boğaziçi'nde sabaha dek su kesintisi yaşanabileceği kaydetti. Görevliler sabaha dek sürebileceği belirtilen bakım- onarım çalışmalarına başladı.