Aralık Ayı sonunda gerçekleştirecekleri 'Türkiye'nin Kardeşliğinde Buluşuyoruz' adlı organizasyon öncesi Başkan Sındır'ı ziyaret eden Derneğin Başkanı Koç Ali Al, "Bornova'da daha önce bu kentte görmediğimiz önemli çalışmalara imza atıldı. Sayın Başkan tarımdan turizme, eğitimden kültüre, spora pek önemli projeji hayata geçirdi. Daha önce olduğu gibi yine onun arkasındayız" dedi

Anadolu Birliği Derneği Yönetim Kurulu, Balkan Anadolu Derneği ile birlikte 28 Aralık'ta düzenleyecekleri 'Türkiye'nin Kardeşliğinde Buluşuyoruz' adlı dev organizasyon öncesi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ı ziyaret etti. En önemli çizgilerinin Türk bayrağı olduğunu söyleyen Anadolu Birliği Derneği Başkanı Koç Ali Al, "Herkes tabiki özgürce yaşamalı. Ana dilini konuşmalı. Ama ayyıldızlı bayrak altında" dedi.

Bornova ilkleri gerçekleştirdi

Başkan Sındır'ı Fuar Atlas Pavyonu'nunda gerçekleştirecekleri organizasyona davet eden Al, "Bugüne kadar hiçbir belediye başkanından ne iş, ne de ihale istedik. Hep kendi yağımızla kavrulduk. Sağolsun Sayın Başkan hep yanımızda oldu. Bizleri bir sivil toplum örgütü olarak her etkinliğine çağırdı. Bizde kendisini etkinliğimize çağırmak ve yanında olduğumuzu ifade etmek için bugün buradayız. Daha önce olduğu gibi şimdi de arkasındayız. Ben 40 yıldır Bornova'dayım. Kamil Başkanı da çok yakından takip ediyorum. Bornova'da daha önce bu kentte görmediğimiz önemli çalışmalara imza attı. Tarımdan turizme, eğitimden kültüre, spora dek önemli projeji hayata geçirdi" diye konuştu. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise "Hem Anadolu Birliği Başkanı, hem de bir iş adamı olarak yaptığınız çalışmaları, kente ve ülkemize katkılarınızı takdirle takip ediyor, şükranla karşılıyoruz" dedi.

Bu coğrafyada kardeşçe yaşamalıyız

Anadolu'nun doğusu batısı, kuzeyi güneyi, lazı, çerkezi, kürdü ile sadece Türkiye için değil, dünya için çok önemli bir coğrafya olduğunu söyleyen Başkan Sındır, bu coğrafyadaki insanların birlikte kardeşçe yaşaması gerektiğini vurguladı. Anadolu Birliği'nin bu anlamda çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyleyen Başkan Sındır, "Bu uğurda verdiğiniz emek için sizlere teşekkür ediyorum. Bizde yerel yönetimler olarak kendi kentimizde yaşayan insanlarımıza hiçbir şekilde ayırt etmeden adil ve eşit hizmet verme çabasındayız. Bunu da sivil toplum kuruluşları ve demokratik kitle örgütleri ile birlikte yapıyoruz. Sizler bu işin en önemli ayağısınız" dedi.