Kapı kapı oğluna şifa arayan anne Menekşe Çelik, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde oğluna bağırsaktan yemek borusu yapılabileceğini aynı zamanda da rahat nefes alabilmesi için soluk borusundan yapılacak 8 cm'lik kesik sonrası sağlığına kavuşabileceğinin öne sürüldüğünü belirterek yetkililerden yardım talep etti.

2010 yılının Haziran ayında arkadaşlarının yazlığına tatil amaçlı giden ve mutfak tezgahı üzerindeki pet şişede bulunan tuz ruhunu su niyetine içen Nejmi Çelik, iki yıldır cihazlara bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Yemek borusunda oluşan yanık ve yara nedeniyle mama ile beslenen, su ihtiyacını ise şırıngadan karşılayabilen 27 yaşındaki talihsiz genç, süreç içerisinde de 107 kilodan 60 kiloya indi. Oğlunun gün yüzüne hasret kaldığını söyleyen anne Menekşe Çelik, oğlunun saat başı beslenmesini sağlayan mama nedeniyle sosyal yaşantısından da mahrum kaldığını söyledi. Çocuğunun sokağa çıkmadığını anlatan Menekçe Çelik, şöyle konuştu: "Güneşi göremiyor. Yağmuru bile camdan seyredebiliyor. Oğlumun 'Anne yardım et' diyecek bir sesi bile yok. Bana ıslık çalarak sesleniyor. Bir damla bile su içmiyor. Oğlum mamayla besleniyor ama, doymuyor. İki yıldır benim oğlum aç. Bu hali ile ibadetlerini yerine getirmeye çalışıyor. Üniversiteyi bitirdi. Biz de Allah'tan ümidimizi kesmedik."

MÜGE ANLI VE SAĞLIK BAKANLIĞINA SESLENİYORUM


Oğlunun tedavisi için Sağlık Bakanlığı'na seslenen Menekşe Çelik, yardım talebinde bulunarak duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Cerrahpaşa'daki profesörlerin bu ameliyata tam gün yasasından dolayı giremediklerini öğrendim. İstanbul'da görüştüğümüz bazı hastanelerde ise bağırsaktan yemek borusu yapılabileceğini, soluk borusundan da 8 cm'lik kesikle rahat nefes alabilmesi sağlanabilirmiş. Buradan hükümetin tüm kanadına sesleniyorum. Bana yol göstersinler. Bize bir hastane, bir doktor bu ameliyatı yapacak bir yol göstersinler. Eğer Türkiye'de böyle bir imkan yoksa Avrupa için bize yol göstersinler, destek versinler. Tam gün yasası belki iyidir ama benim oğluma şifa gösterecek imkanı bana tanımıyor."

Anne Çelik ayrıca, kadın program sunucusu Müge Anlı'ya da çağrıda bulunarak; "Buradan Müge Anlı'ya sesleniyorum. Onun çok merhametli ve vicdanlı olduğunu biliyorum. O da bir anne. Bize bu konuda aracılık sağlasınlar" dedi.