18 Mart Haftası’nda 10 bini aşkın kadını Çanakkale’ye götüren Bornova Belediyesi, şimdi de Anıtkabir ve Mevlana Gezisi düzenliyor. Bu kez erkeklerin de yer aldığı program, Kazım Dirik Mahallesi ile 10 Kasım’da başladı. 400’ü aşkın Bornovalı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75. Yılı’nda, önce Konya ardından da Başkent Ankara’ya gitti.

‘‘Bu gezi çok anlamlı’’

Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan kalkan otobüsleri, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır uğurladı. Hareket öncesi otobüslere binerek, geziye katılan Bornovalılara iyi yolculuklar dileyen Başkan Sındır, ‘‘Hem Anıtkabir’de hem de Mevlana’da bizler için de dua edin’’ dedi. Aynı program içerisinde yer alan Ankara ve Konya Gezisi’nin yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Başkan Sındır, ‘‘Bornovalılar bizi biz yapan değerlere ve isimlere her zaman sahip çıkıyor. 18 Mart’ta başlattığımız gezilerle 10 bini aşkın kadınımızı Çanakkale Şehitliği’ne götürmüştük. Bu gezimizi de yine vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine gerçekleştiriyoruz. Hem Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i, hem de Anadolu’nun en önemli düşünürlerinden olan Mevlana’nın türbesini aynı program içerisinde ziyaret etmek çok anlamlı ve özel olacak’’ diye konuştu.

20 bin kişi gidecek

10 Kasım’da başlayan geziler, yoğun ilgiden dolayı 2014 yılında da devam edecek. Pazartesi ve Perşembe günleri olmak üzere her hafta iki mahalle Anıtkabir ve Mevlana Türbesi’ne götürülecek. Gezilere katılmak isteyen Bornovalılar’ın 15 Kasım’a kadar mahalle muhtarlıklarına başvuru yapması gerekiyor. Devam eden kayıtlara bakıldığında yaklaşık 20 bin vatandaşın gezilere katılacağı tahmin ediliyor.