Bayramiç ilçesinde bir serçe, Atatürk Caddesi üzerindeki çınar ağacında yaptığı yuvada yavrularını dünyaya getirdi. Henüz uçamayan yavrulardan biri ağaçtaki yuvadan yola düştü. Anne, yüksek olan ağaçtaki yuvaya yavruyu taşıyamayınca, çareyi, yavrusunu, bulunduğu yerde beslemekte buldu. Annenin sabah akşam yola inerek yavrusunu beslediğine şahit olan berber Abdullah Öztürk, minik kuşu kedi köpek tarafından zarar görmemesi için korumaya aldı.

Sabahları ve akşamları annesinin karnını doyurması için yavru kuşu yola bırakan berber Abdullah Öztürk, diğer zamanlarda minik kuşa berber dükkanında bakıyor. Beslenmeden sonra yavru kuşun su ihtiyacını ise bizzat kendisi gideriyor. Eczaneden aldığı bir şırıngaya su dolduran Öztürk, yavru kuşa suyunu içiriyor.

Daha önce de bir kumru yavrusuna baktığını ve büyüterek uçurduğunu söyleyen Öztürk, “Yavru serçenin yuvasını tam olarak bilmiyorum. Ama her gün sabah ve akşam annesi gelerek karnını doyuruyor. Ben de su ihtiyacını karşılıyorum. Bir nevi annelik görevini yapıyorum” dedi.