Bu artışın, geçtiğimiz yıl Temmuz ayından itibaren uygulanmaya başlanılan ücret indirimi kararı, arabalı vapurlarda yapılan onarım ve bakım sonrası sefer iptallerinin yaşanmaması, yoğun saatlerde 3 arabalı vapurun hizmet vermesi ve hizmet alma yöntemi ile Ayvacık isimli vapurun körfezde sefer yapmaya başlamasından kaynaklandığı açıklandı.

6 yılı aşan bir süredir arabalı vapur ücretlerine zam yapmayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında uygulamaya başladığı “mesai günleri 10:15 - 15:45 ile 21:30 - 23:10 saatleri arasında indirimli ücret” uygulamasıyla da İzmirlilerden tam not aldı. İndirimin uygulandığı son 6 aylık veriler baz alınarak yapılan hesaplamaya göre, arabalı vapurlarla taşınan araç sayısı  yıllık 362 bin 736’dan 420 bin 196’ya yükseldi.

Kayıt olun, haberdar olun

Öte yandan, Körfez içi yolcu ve araç taşıma hizmeti yapan İZDENİZ A.Ş yolcuların bilgiye kolay erişimi için yeni bir hizmet başlattı.  İZDENİZ’e ait duyuru, ek sefer ve iptal edilen seferlerden anından haberdar olmak isteyen yolculara e-mail yoluyla bilgilendirme yapılmaya başlandı. Bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin www.izdeniz.com.tr  sayfasındaki kayıt formunu doldurmasının yeterli olacağı açıklandı.