Hakim Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nun görevlendirdiği bir müfettişin olayı araştırdığını söyleyen acılı baba Şerafettin Dallı, "Yeniden geldiler, olay yerinde inceleme yaptılar. İnşallah en kısa sürede bulunur." dedi.

Nihat Gündüz İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olan Arif annesi, babası ve kardeşleriyle birlikte yılbaşı gecesi havai fişek gösterisi seyretmek için Mevlana Mahallesi, 7057 Sokak, 7 numaradaki evlerinin çatısına çıktı. Havai fişeklere bakarken nereden geldiği belli olmayan bir maganda kurşununa hedef olarak ağır yaralanan Arif, hastanedeki dokuzuncu gününde hayatını kaybetti. Daha önce beyne zarar vermemek için çıkarılamayan ve tek delil olan mermi çekirdeği de çıkarıldı. Arif Dallı'nın cenazesi, Doğanlar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Merminin, olayın meydana geldiği yerin yakınında bulunan hakim ve savcılar lojmanlarından atılmış olabileceği iddiaları üzerine HSYK'nin görevlendirdiği bir müfettişin incelemelerde bulunduğu öğrenildi. Olayın üzerinden dört aydan fazla süre geçtiğini söyleyen baba Dallı, "Oğlumu kaybettikten sonra her gün zanlının yakalandığı haberini bekliyoruz. Olayı araştırmak için yeni müfettişler geldi. Araştırma ve incelemeler yaptılar, benimle de görüştüler. Müfettişe, magandanın silahı kullandıktan sonra atmış olabileceğini söyledim. İnşallah bir an önce bulunur." şeklinde konuştu.