Balçova Belediyesi'nin 4 Haziran'da yapılan Meclis toplantısına katılarak, 40 yıl önce aldıkları tapulu arsaları ile ilgili yapılan imar planlarını beğenmediklerini ifade eden Arsa Mağdurları, planın tekrar gözden geçirilmesini kendilerine de bu konuda söz hakkı verilmesini istemişti. Gergin geçen meclis toplantısında AK Parti Gurup Başkan Vekili Oktay Duru'nun önerisi ile İmar Komisyonu'nun toplanması ve arsa mağdurlarından temsilciler ile Avukat Kemal Turan'ın da toplantıya katılmasına karar verildi. Yapılan görüşmelerin ardından 12 Haziran saat 14:00'da toplanma kararı alan İmar Komisyonu Başkanı CHP'li meclis Üyesi Ergin Akman toplantı gün ve saatini Avukat Kemal Turan'a bildirdi.

Toplantı saatinde belediye bürokratları ile bir araya gelen komisyon üyeleri yarım saat bekledikten sonra kimsenin gelmediğini görünce telefonla Avukat Kemal Turan'a ulaştı. Kendisine resmi bir davet gelmediğini ifade eden Avukat Kemal Turan bu yüzden toplantıya katılmadığını ifade etti. AK Parti Gurup Başkanı Oktay Duru yaşananların şık olmadığını ifade ederek "Bu konuyu ilk meclis toplantısında da dile getireceğim" dedi. İmar Komisyon Başkan Ergin Akman ise "Kemal Bey ile bir gün önce İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde görüştük. Bana planlardan bahsedince bende Salı günü toplantımız olduğunu ve kendilerini beklediğimi ifade ettim" dedi.

Mağdurların komisyon toplantısına katılmadığını öğrenen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise "Burada yapılmak istenen ne yazık ki mağdur olan vatandaşların hakkını korumak değil. Biz hem CHP'li hem de AK Partili meclis üyelerimiz ile birlikte yasaların tüm sınırlarını zorlayarak planlamayı yaptık. Bundan sonra yapılacak olan yasaların bu konuya göre yeniden şekillendirilmesi veya özel bir koşul yaratılması olabilirdi. Bunun için birlikte oturup bir yol haritası belirleyelim dedik. Ancak avukat Bey'in bu konunun çözülmesini istemiyormuş gibi bir davranış içine girdiğini görüyorum. Ama her zaman söylüyorum bizim asıl muhatabımız kendisi değil mağdur olan vatandaşlarımızdır. İmar Komisyonumuz konuyu tekrar ele alacak vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için tüm yolları deneyeceğiz" dedi.