İzmir Doğal Yaşam Parkı, yeni bir hayvana daha ev sahipliği yapacak. Avrupa'da bulunan Berlin Hayvanat Bahçesi'nde yeterli alan bulunamayınca su aygırı Max için Doğal Yaşam Parkı'nın uygun olabileceği düşünüldü. Yapılan görüşmeler sonunda 5 yaşındaki su ayrını Max İzmir'e geldi.


İzmir'in en sevilen yerlerinden biri olan Doğal Yaşam Parkı'nda hayvan sayısı artıyor. Değişik türlere ev sahipliği yapan Doğal Yaşam Parkı, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi. Hayvanat bahçeleri arasında yapılan değişim programı kapsamında İzmir'e 5 yaşındaki su aygırı getirildi. 3 ton ağırlığındaki Max, gelir gelmez sevimli tavırlarıyla dikkat çekti. Bu hafta içinde İtalya'dan da 2 su aygırı getirileceği öğrenildi. Böylece su aygırı sayısı 4'e yükselecek.


Konuyla ilgili açıklama yapan Doğal Yaşam Parkı Müdürü Şahin Afşin, Max'ın uzun bir yolculuk sonrası İzimr'e geldiğini söyledi. Geldiği ilk andan itibaren ortamı sevdiği belli olan Max'ın yabancılık çekmediğini de anlatan Afşin, bunun da hayvanların yaşam kalitesini artırdığını dile getirdi.