7 bin kişinin aşure yediği buluşmada eller sevgi, dostluk ve kardeşlikle kenetlendi.  Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Konak İlçe Kadın Kolları Başkanı Nüket Akyıldız, Eskişehir Seyitgazi Belediye Başkanı Adnan Yalçın Şen, İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erdim Boray, Ege Bölgesi Aydınlılar Derneği Başkanı Necati Ünal, Ege Eskişehirliler Derneği Başkanı Şuayip Parlak, EgeKarsfed Başkanı Tarkan Eledağ, Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Turgut Nacaroğlu’nun da eşlik ettiği Aşure duası ve ikramında dostluk söylemleri öne çıktı.

Türkiye’nin renklerinin buluştuğu etkinlikte Aşure Duasını Mahsuni Şerif’ten sonra şiirleri Unesco tarafından ödüllendirilen ikinci Türk ozanı olan Turabi Yılmaz tarafından okundu. Turabi Yılmaz, “Başta Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan olmak üzere, ülkemizin barışa en muhtaç olduğu günlerde bu kadar insanı, canları, yiğitleri  bir araya toplayan yüreklere teşekkür ediyorum” diyerek birlik mesajını vurguladı.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, bugüne dek Türkiye’nin on iki rengini İzmir’de buluşturduklarını ve bu geleneği sürdüreceklerini ifade etti.  Sevginin, ocağın üstünde pişerek yayıldığını belirten Başkan Tartan şöyle konuştu:
“Kars, Eskişehir, Aydın, Gaziantep hepimiz buradayız ve bir sevgiyi paylaşıyoruz. Birlik ve beraberliğin kaynaştığı, ocağın üstünde kaynayarak bize bir sevgi olarak dağıldığı bir gün yaşıyoruz. Muharrem ayı benim için  3 şeyi ifade ediyor. Birincisi oruç ayı olması, ikincisi tarihte acı bir tablo oluşturan katliamı andığımız bir yas ayı olması.  Üçüncüsü ise bir ders ayı olması. Bu yaşanan acı ve üzüntülerden ders çıkaracağız ki geleceği umutla dolduralım. Gelecekte aynı hatalar tekrarlanmasın ama biz de bir olalım, can olalım sevgiyle dolalım.”

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin de binlerce insanın tek yürek olduğu Türkiye’nin Renkleri Buluşması’nda aşure ikram etti ve  “Sayın Belediye Başkanımıza bu ortamı sağladığı ve İzmirli hemşerilerimize, Türkiye’nin her yerinden gelen hemşerilerimize böyle bir buluşma yaşattığı için teşekkür ediyorum” dedi.
Aydın, Eskişehir, Kars ve Gaziantep’in katılımıyla gerçekleşen Türkiye’nin Renkleri Buluşması’nın ikinci gününde, aşure sabahın erken saatlerinde hazırlanmaya başlandı. 12 malzemenin bereketini taşıyan aşure kazanlar içinde saatlerce kaynatılarak 7 bin kişiye ikram edildi. Aşurede 70 kilogram buğday kullanılırken, incir, erik, üzüm, kuş üzümü, fasulye, nohut, fındık, ceviz, kayısı, susam, pirinç ve dut aşureye lezzet kattı.