Halil İbrahim Şenol'un başkanlığında sosyal belediyecilikte fark yaratmaya başlayan Gaziemir Belediyesi, evlerinde yangın felaketi yaşayan vatandaşların da yardımına anında koşuyor, ateş düşen evleri yeni baştan yaratırken, gereken her yardımı da yapıyor. Geçen yılın başında kurulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde yürütülen çalışmalarda bugüne kadar evleri yanan 17 ailenin imdadına koşuldu. Son olarak Beyazevler Mahallesi'nde sobadan çıkan kıvılcımın neden olduğu yangından zarar gören bir ailenin yardımına koşan belediye ekipleri, evin bakım-onarımından gıda ve eşya yardımına kadar her tür ihtiyacı giderdi.

Vatandaşın imdadına koşuluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalıştıklarını dile getiren Sosyal Yardım İşleri Müdürü Barış Çağlar Çelik, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Evleri yanan veya su baskını gibi doğal afete uğrayan vatandaşlarımızın evlerindeki yapısal ihtiyaçları karşılıyoruz. Boya-badana, elektrik ya da su tesisatlarının onarımının dışında, Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği'ni ile birlikte eşya, giysi ve gıda yardımları da yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi de afete uğrayan ailelere para yardımında bulunuyor." 

Cenaze ve taziye ekipleri de var

2012 yılının başında kurulan ve halen düzenli olarak 850 aileye düzenli olarak gıda yardımı yapan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 65 aileye eşya yardımında bulundu. İlköğretim öğrencilerine kıyafet ve kırtasiye yardımı, vatani göreve giden gençlere asker çantası, 175 aileye yakacak yardımı, yaklaşık 15 bin kişiye iftar yemeği gibi sosyal yardımları yerine getiren müdürlüğün en dikkat çekici çalışmasına ise, cenaze ve taziye ekipleri imza atıyor. Yakınlarını kaybedenlerin acısına ortak olan ekipler, pide, ayran ve çay ikram araçlarıyla acılı ailelerin yanında yer alıyor. Gerektiği durumlarda şehir dışında defnedilecek cenazelerin nakli gerçekleştiriliyor.