Mehmet Akif Çakmak - Alsancak Stadı'nın TOKİ'ye devredilmesi ve yerine AVM yapılması tartışmaları devam ederken, Muğla Ölüdeniz açıklarında 6.1 şiddetinde deprem olması gözleri Alsancak Stadı'na çevirdi. Alsancak Stadı'nın, Konak ilçesinin Afet ve Acil Eylem Planı'yla belirlenmiş, olası bir depremde toplanma merkezlerinden biri olduğuna dikkat çeken şehir plancıları ve deprem uzmanları, Alsancak Stadı'nın önemini vurguladı, pek çok tartışmanın ortasında kalan stadın hayati önem taşıyan görevinin unutulduğu belirtildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Alsansak Stadı'nın yıkılmasını istemeyen taraftar grupları da Alsancak Stadı'nın afet sonrasında toplama merkezi olduğunun altını çizmişti.

AVM yapılırsa insanlar nerede toplanacak?

Alsancak Stadı'nın spor alanı olarak belirlendiğine dikkat çeken TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Zeki Yıldırım, "Eğer o bölgeye bir ticarethane yapılacak ise çok yakın bir alanda benzer bir spor tesisinin yapılması lazım. Böyle bir tesisin o bölgede yapılamayacağını düşünürsek böyle bir AVM yapılması kanun ve yönetmeliklere aykırı olur. Merkezi idare, yasa ve yönetmelikleri çok dikkate almıyor. Oranın ticarethane olması doğru değil. Buraya AVM yapılırsa insanlar nerede toplanacak? Hemen yakınında yeni kent merkezi olarak bilenen bölgede AVM'lere izin veriliyor zaten. Burada doğru olan Alsancak Stadı'nın rehabilite edilmesi ve düzenlenmesidir" dedi.

Deprem bölgesi masum değil

9 Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Uluğ ise Muğla Ölüdeniz'de meydana gelen 6.1 şiddetindeki depremin önemsenmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Henüz depremin analizini yapma fırsatımız olmadı. Fakat o bölge Afrika ve Anadolu Plakası bölgesinde yer alıyor ve masum bir bölge değil. Bu depremin iyi takip edilmesi lazım, çünkü 6.1 şiddetinde olması bu depremi dikkate almaya değer kılıyor. Söz konusu bölgede tarih içinde daha büyük depremler olmuş, ama başka bir depremi tetikler mi demek şu an için doğru olmaz" ifadelerini kullandı. Alsancak Stadı'nın durumu ile ilgili de fazla bir yorum yapmak istemediğini belirten Uluğ, afet sonrasında kargaşanın önlenmesi için toplanma merkezlerinin önemine dikkat çekerek, "Benim o konuda yorum yapmam doğru olmaz ama toplanma merkezlerine ihtiyaç olduğunu söylememiz yanlış olmaz" dedi.