ADEE Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Heikki Murtooma, EÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin Avrupa'nın birçok diş hekimliği fakültesiyle aynı düzeyde olduğunu hatta bazılarından daha üstün olduğunu gördüklerini söyledi.

Avrupa Diş Hekimliği Fakülteleri Eğitim Birliği (ADEE) temsilcileri hafta boyunca EÜ. Diş Hekimliği Fakültesi'nde incelemelerde bulundu. Avrupa çapında 86, Türkiye'de ise 13 diş hekimliği fakültesinin üye olduğu birliğe EÜ Diş Hekimliği Fakültesi, 2003 yılında katıldı.      
EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç "Bu ziyaret, fakültemizin kurumsal kimliğinin uluslararası düzeye taşınması ve olası bir akreditasyon için basamak oluşturması açısından önemlidir. Ayrıca Bologna süreci ile de paralel bir süreçtir" dedi. 
 
Hafta boyunca incelemelerini sürdüren ADEE komisyonun Başkanı Helsinki Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Heikki Murtooma, EÜ. Diş Hekimliği Fakültesi'nin gerek eğitim ve ders içeriği, gerekse özellikle teknolojik açıdan Avrupa'daki birçok diş hekimliği fakültesine paralel ve bazılarından üstün konumda olduğunu saptadıklarını ifade etti.

Yüksek teknoloji dikkat çekiyor

Prof. Dr. Heikki Murtooma, "Fakültedeki IT ve PACS sistemi, 3D – 3 Boyutlu Tomografi cihazı, yeni dizayn edilen Endodonti Kliniği, Multi disipliner klinikte kullanılan sistem, dikkatimizi çeken noktalardan bazıları. Gerek öğretim üyesi gerek ise doktora öğrencilerinin yaptığı araştırma, proje ve yayın sayısı yine birçok Avrupa ülkesi diş hekimliği fakültesinde yapılan araştırma, proje ve yayınla paralel hatta daha fazla olduğunu saptamış bulunmaktayız. Bu yayınların ve projelerin, e-derginin web sayfasından ulaşılabilinir olması teknolojik açıdan da fakülteyi ön plana çıkarmaktadır. Öğrencilerin, sıkışık ders programı ve yoğun klinik saatlerine rağmen genel olarak mesleki eğitimlerinden son derece memnun olduklarını görmüş bulunmaktayız" diye konuştu.

Sağlık temalı EXPO İzmir için şans

İzmir'in EXPO adaylığını da değerlendiren Prof. Dr. Murtooma, "EXPO, şehirler ve bu şehirlerde yaşayan insanlar için büyük bir fırsattır. Umarım ki İzmir EXPO 2020'ye ev sahipliği etme şansını elde eder. EXPO 2020'nin temasının 'sağlık' olması, hem şehir hem de bu şehrin önemli eğitim merkezlerinden biri olan Ege Üniversitesi ve tabiiki diş hekimliği fakültesi açısından son derece önemli ve güzel bir fırsat. Bir diş hekimi ve bilim insanı olarak şunu belirtmek isterim; 'Beden sağlığı ağızda başlar'. Bu mesaj, ağız ve diş sağlığının, diş hekimliğinin önemi EXPO sayesinde çok geniş bir kitleye ulaştırılabilinir ve EÜ Diş Hekimliği Fakültesi bunu yapma kapasitesine sahip" dedi.