Vizon, mint yeşili, pudra, yavruağzı ve dore renklerinin ön planda olduğu kadın ayakkabısı modellerinde stilettolar bu yıl da revaçta. Rahatlığın ön planda tutulduğu modellerde hanımların vazgeçilmez tercihi dolgu topuklar vitrinlerde yerini alırken parmak arası taşlı sandaletler de dikkat çekti. Erkek modellerinde ise bordo ve lacivert tercih ediliyor. Bu yılın modası olan, deri üzerine farklı renklerde boyayla elde edilen filisaj ve astarsız deri vaketa modellerinin sergilendiği fuarda, dantelli ve incili modeller de unutulmadı. Çantalarda rugan modası devam ederken çocuk ayakkabılarında bu yazın rengarenk modelleri yerini aldı.

155 firmanın katıldığı fuar, 12 Ocak 2014 günü sona erecek. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden ve birçok ülkeden ziyaretçi beklenen Ayakkabı Yaz Fuarı’na Ankara, Konya, Denizli ve Afyonkarahisar’dan özel otobüslerle alım heyetleri getiriliyor. Yurtdışından ise Romanya, Yemen, İsrail, Azerbaycan, Yunanistan, Fas, Filistin, Lübnan, Libya, Mısır, Ürdün, Irak ve Gürcistan’dan alım heyetleri, önemli iş bağlantıları yapmak üzere fuarı ziyaret edecek.

İZMİR AYAKKABI MÜZESİ DE FUARDA


İzmir Ayakkabıcılar Odası İşletmeler Üstü Çıraklık, Kalfalık, Eğitim Merkezi’nin "İzmir Ayakkabı Müzesi" de Ayakkabı Yaz 2014'te sergileniyor. Dünden bugüne ayakkabı ve üretiminde kullanılan el aletlerinin yer aldığı müzede çizme, takunya, yemen, çarık, asker ayakkabısı, kına gecesi ayakkabısı gibi modeller bulunuyor.

Fuar İzmir Fuarcılık Hizmetleri (İZFAŞ) tarafından İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği, Ankara Ayakkabıcılar Odası ve sektör temsilcilerinin destekleriyle düzenleniyor.