Olay, bugün saat 02.00 sıralarında Emek Mahallesi 7223 sokaktaki bir evde meydana geldi. Faruk Dede, gece geç saatlerde, resmi nikahsız olarak yaşadığı 36 yaşındaki Yeliz A. ve kızı Ö.A. ile birlikte oturduğu eve geldi. Alkollü olduğu iddia edilen Dede, bir süre sonra kızı Ö.A.'nın elindeki cep telefonunu almak istedi. Bunun üzerine Dede ile kızı Ö.A., tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine, Ö.A. eline geçirdiği bıçağı babasının karnına sapladı. Kanlar içinde yere yığılan Dede'yi gören Yeliz A., ambulans çağırdı. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri Dede'yi ambulansla bir özel hastaneye kaldırdı. Burada tedaviye alınan Faruk Dede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dede'nin cesedi, savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Babasını bıçakladığı iddia edilen Ö.A. ise ifadesi alınmak üzere İzmir Emniyeti Çocuk Büro Amirliği'ne götürüldü. Ö.A.'nın, resmi nikah olmadığı için annesinin soy adını taşıdığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.


BIÇAĞI BABASININ ELİNDEN ALMIŞ


İzmir'in Bayraklı ilçesinde tartıştığı babası Faruk Dede'yi bıçaklayıp öldüren Ö.A.'nın emniyetteki işlemleri devam ederken, yaşı küçük olduğu için ifadesi savcı tarafından alınacak. Gerek komşularının anlatımlarından, gerekse de anne Yeliz A.'nın ifadesinden cinayetin ayrıntıları da ortaya çıktı. Tek katlı evde yaşayan ailenin komşuları, babası ile kızın geçmişte sık sık tartıştıklarını anlattı.

Basit yaralama, tehdit, görevini yaptırmamak gibi suçlardan girdiği cezaevinden 1.5 ay önce çıkan Faruk Dede'nin, sık sık alkol aldığı, sonrasında eşi ve kızıyla kavga ettiği ileri sürüldü. Akşam da Faruk Dede ile eşi, kızı ve yakınının evin bahçesinde mangal yaptıkları, ardından Ö.A.'nın yanlarından ayrıldığı belirlendi.

Polise ifade veren anne Yeliz A.'nın, kızının gece eve geç geldiğini, bu sırada uyanan Faruk Dede'nin, bu yüzden kızdığını, sonrasında da aralarında tartışma çıktığını söylediği öğrenildi. Yeliz A. ifadesinde ayrıca, "Eşim alkollü olduğu için zaten zorla ayakta duruyordu. Kızımı ölümle tehdit etti. Mutfaktan bıçak alıp geldi. Kızım da elinden bıçağı alıp babasını bıçakladı. Ama sonradan ambulansı da kızım çağırdı" dediği belirtildi.