Odasının kapısının kilitlenmesi üzerine G.K., arkadaşının yaptığı gibi 7’nci kattaki dairenin balkonundan, alt katlardaki dairelerin balkonlarındaki parmaklıklara ve çamaşır demirlerine tutunarak inmeye çalışınca betona zemine düşüp ağır yaralandı. Kızının yaptığına inanamadığını söyleyen baba Faruk K., "Onun tedavisi için geldik. Kendimizce önlemler aldık ama başarılı olamadık. Şimdi hayat mücadelesi veriyor" dedi.

Olay, geçen cumartesi günü saat 07.30 sıralarında İnönü Caddesi, 468 numaradaki apartmanda meydana geldi. Gaziantep’de otururken ergenlik dönemi duygu bozukluğu yaşayan 14 yaşındaki G.K., tedavi olabilmesi için ailesiyle birlikte iki ay önce İzmir’e taşındı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisine başlanan ve okuluna da ara veren G.K., bir süre önce aynı hastanede tanıştığı, yaşıtı olan kız arkadaşı U.B.’yi geçen cuma günü evine çağırdı. U.B. gece G.K. ile aynı odada sohbet etti.


BABA EVDEN ÇIKMALARINI İZİN VERMEDİ, KAPIYI KİLİTLEDİ


Akşam, tedavi gördüğü için kızının dışarıya çıkmasına izin vermeyen baba Faruk K., U.B.’nin de ailesini arayıp durumdan haberdar etti. Faruk K. daha sonra, odasına kapanan kızının ve arkadaşının gece evden kaçabileceğini düşünerek kapılarını kilitledi, yakındaki koltukta uyuyakaldı.


BALKONDAN İNMEYE ÇALIŞIRKEN DÜŞTÜ


Odanın kapısını açamamaları üzerine iki kız arkadaş, hazırladıkları çılgın planı uygulamaya koydu. G.K., kendisinden daha uzun boylu olan U.B.’nin 7’nci kattaki dairenin balkonundan, alt katlardaki dairelerin balkonlarındaki demir parmaklıklara ve çamaşır demirlerine tutunarak inmesinin ardından, aynı yöntemi kendisi de denemek istedi. Ancak G.K., kendi dairelerinden, alt kattaki dairenin balkonuna ulaşmaya çalışırken dengesini kaybedip düştü.

G.K.’nin beton zemine düşerek ağır yaralanması üzerine paniğe kapılan kız arkadaşı U.B., olayı aileye haber verdikten sonra kaçıp ortadan kayboldu. Ailenin yardım isteği üzerine sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı G.K., Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı, oradan da Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. G.K.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildiridi.

Kızı için, muhasebecilik yaparken emekli olup İzmir’e gelen baba Faruk K. olayın şokundan uzun süre çıkamadı. Baba Faruk K., "Tedavisi için geldik, başaramadık. Evden çıkmasın diye her yolu denedik ama bizim aklımıza gelemeyen onların aklına geldi ve denememeleri gereken bir şeyi deneyince üzücü olayı yaşadık. Kendimizce önlemler aldık ama yine de başarılı olamadık. Şimdi hayat mücadelesi veriyor" dedi.