Gülçin Karaegemen- Türkiye'nin önde gelen eğitim kurumlarından olan Bahçeşehir Koleji, 23. okulunu 2012-2013 eğitim öğretim yılında İzmir'de açılıyor. İlk etapta anaokulu ve ilköğretim bölümleri hizmete girecek okulun basın toplantısı dün Swissotel Grand Efes'te gerçekleştirildi. Basın toplantısında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, "Bahçeşehir Kolejleri olarak Türkiye'nin ve dünyanın geleceğine yön verecek bilim insanları yetiştirmek için yola çıktık. Bu amaçla Türk eğitimine yatırım yapıyor, eğitim kalitemizi ülke geneline yaymak için çalışıyoruz. 23. okulumuzu 10 milyon dolar yatırımla İzmir Bornova'da açıyoruz" dedi.

İzmir'de yaratıcı, çözümleyici ve bireysel yetenekleri gelişmiş nesiller yetiştirmek için yola çıktıklarını belirten Yücel, "Sadece sınav başarısı yetmez, hedefimiz sosyal ve kültürel alanda da üretken ve başarılı çocuklar yetiştirmek. Bahçeşehir Koleji birçok özelliğiyle Türkiye eğitim sektörüne örnek olacak. İzmir'de ikinci ve üçüncü okulları da faaliyete geçirmeyi planlıyoruz" dedi. Bu yıl toplam 65 milyon dolarlık yatırım hedeflediklerini belirten Yücel, yıl boyunca 7 okul açmayı planladıklarını, istihdam sağlanacak akademik ve idari personelin 850 kişiye ulaşacağını ve 4 bin yeni öğrenciyle birlikte toplamda 15 bin öğrenciye eğitim verileceğini söyledi. İzmir Bahçeşehir Koleji'nde ilk olarak anaokulu ve ilköğretim bölümlerinin açılacağını söyleyen Yücel, 6., 7. ve 8. sınıf öğrencilerinin akademik testler sonrası okula alınacağını belirtti. İzmir Bornova Bahçeşehir Koleji'nde, 2007 yılından beri uygulanan Kişiye Özgü Öğretim Modeli kullanılacak. Program doğrultusunda, öğrencilerin eğitim programı, öğretmenler ve aileler ile birlikte planlanacak ve çocuklar öğrenme stillerine göre gruplandırılarak dersler işlenecek.

'Akıllı okul' Türkiye'ye örnek olacak


Yaklaşık 12 bin metrekarelik okul kampüsünde spor salonu, yüzme havuzları, sanat fabrikası gibi bir içerikle hizmet verecek sanat atölyeleri, akademik birimlerin yönetileceği derslikler ve Deneme Bilim Merkezi bulunacak. Ayrıca her öğrencinin bir spor dalıyla ilgilenme fırsatı olacak. İzmir Bahçeşehir Koleji'nde Türkiye'deki okullara örnek olacak teknolojik bir altyapı kullanılacak. 'Akıllı okul' kapsamında tahta olarak etkileşimli tahta yer alacak. İnternet, projeksiyon, bilgisayar ve tahtayı bir araya getiren etkileşimli tahta, öğrencilerin istedikleri zaman istedikleri veriye ulaşmalarını sağlayacak.