Ali Budak- Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Fen ve Teknoloji ile Anadolu Lisesi seviyelerinde eğitim vermeye başlayacak olan Bahçeşehir Koleji Çiçekli Kampüsü, 2018-2019 eğitim öğretim yılında kapılarını açıyor. Doğayla iç içe bir lokasyonda yaklaşık 20 bin metrekare alana kurulacak kampüs, STEM Center ve STEM+A eğitim modeli uygulamaları için hazırlanan 21 laboratuvar, robotik ve drone atölyelerinin yanı sıra kapalı yüzme havuzu, açık ve kapalı spor alanları, tenis kortları ve doğa yürüyüş yollarının bulunduğu kampüs, öğrencilere ayrıcalıklı bir eğitim ortamı sunacak. Gelecek yıl eğitime başlaması planlanan Bahçeşehir Koleji Çiçekli Kampüsü ile ilgili basın toplantısında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel,  bünyelerindeki fen ve teknoloji liseleri için kendi sınavlarını yapacaklarını, sınavda çoktan seçmeli soruların yanında video ve ses kayıtlarıyla aktarılacak açık uçlu soruların da bulunacağını ifade etti.

‘Tek yolu STEM temelli eğitim’

Fen, teknoloji, mühendislik ve matematik temelli eğitim verilen STEM’in ülke çapında yaygınlaşması için okul yatırımlarına devam ettiklerini aktaran Yücel, ‘Ülke olarak teknoloji üretebilmemiz, katma değeri yüksek üretim yapabilmemizin tek yolu STEM temelli eğitimden geçmektedir. Devletin de özel sektörün de buna benzer okullar açması lazım. İddiayla söylüyorum, İzmir'de de dünyanın en iyi STEM okullarından birini açıyoruz. Anaokulundan üniversiteye kadar eğitim veren bir kampüs olacak. 21 laboratuvarla bir çok mühendislik fakültesinde bulunmayan imkanlar bulunacak. Türkiye genelinde 13 noktada fen ve teknoloji lisesi açıyoruz. Her bir okul 50 öğrenci olmak üzere toplamda 500-600 civarı mezun verecek bu okullar. Ben bu mezunların ülkemize neler katacağını bugünden görebiliyorum’ dedi.

Ayrı sınav yapılacak

Okula alınacak öğrencilerin ayrı bir sınava tabii tutulacağını belirten Yücel, şöyle devam etti: Biz fen ve teknoloji lisesi olarak kendi sınavımızı ayrı yapacağız. Türkiye geneli 50 kampüsümüzde dijital ortamda yapılacak sınavda sadece çoktan seçmeli sorular olmayacak ucu açık sorular da olacak. Bilim temelli bir eğitim için sınavın içeriğinin farklı olması lazım. 11 yıl önce bilim üreten, bilim insanı olmak isteyen gençlere, 21. yüzyılın eğitimini ve becerisini verecek bir lise kuralım istedik. Türkiye’nin 11 yıl önce ilk STEM lisesini kurduk. Şimdi Çiçekli kampüsünü, belki de dünyanın en mükemmel STEM okullarından biri halinde inşa ediyoruz. 13 noktada Fen ve Teknoloji Liseleri açıyoruz. Bunların her biri yılda 50 mezun verecek. Ben bu 500-600 mezunumuzun Türkiye’ye neler katacağını bugünden görebiliyorum.

1 milyon 250 bin lira burs

Okula kabul edilen başarılı öğrencilere 2022 yılına kadar toplamda 1 milyon 250 bin TL değerinde burs verecek olan iş adamı Mehmet Gökdemir, ‘Eğer böyle bir projeye 10 iş adamı el birliği ile destek vermiş olsa, alacağımız öğrencilerle geleceğin bilim adamlarının yetiştirileceği kesindir. Çok başarılı öğrenciler alınıyor. Bu başarılı öğrenciler doğru yerde, doğru şekilde eğitildiğinde neler başarabileceğimizi görüyoruz. 10 sene içerisinde buradan mezun olan çocuklarımızın mutlaka dünya çapında ses getirecek çocuklar olacağına inanıyorum’ ifadelerini kullandı.