Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla İzmir Swissotel’de düzenlenen Türkiye Amerika ve Afrika Ülkeleri Sivil Havacılık Konferansı’nda, ikili anlaşmalar imzalandı.


GAYET GÜZEL SÖYLEMİŞ

Bakan Yıldırım, konferanstan ayrılırken basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, kendisiyle ilgili olumlu açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

"Gayet güzel söylemiş teşekkür ediyorum. Biz de başından beri aynı şeyi söylüyoruz. Hükümet olarak İzmir’e her zaman pozitif ayrımcılık yapmaya çalıştık. İzmir’in sorunları yerelle ya da hükümetle ilgili diye düşünmedik. Hepsine yardımcı olmaya çalıştık. Çünkü ben İzmir milletvekiliyim. Türkiye Cumhuriyeti’nin en uzun süre görev yapan Ulaştırma bakanıyım. İzmir’e sorumluluklarımız var. Hizmette siyaset olmaz. Bu anlayışla yola çıktık aynı şekilde devam edeceğiz."

AZİZ BEY ADAYLIĞINI MI AÇIKLADI, HAYIRLISI OLSUN

Bakan Yıldırım, Başkan Kocaoğlu’nun 'Yıldırım’ın adaylığından onunla yarışmaktan onur duyarım'  sözleri için de "Aziz Bey aday olduğunu mu açıkladı? Hayırlısı olsun. Zamanı gelince de AK Parti adayını belirleyecek. O zaman da İzmirli hemşehrilerimiz kimi seçeceğine karar verecek" dedi. Gazetecilerin, "Siz aday olur musunuz" sorusuna da, Şu anda gündemimizde yok. Gündem seçim değil seçim. İşleri yapacağız. İzmir’in işlerini göreceğiz. Günü geldiğinde İzmir’de seçimleri de en güzel şekilde yapacağız" diye yanıtladı.

KIRMIZI GÜZEL RENK


Bakan Yıldırım, THY'de kırmızı ruj yasağı ile ilgili soru üzerine "Kırmızı güzel bir renk. Ay yıldızlı bayrağımızın rengi" dedi.