Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.

İzmir’in Türkiye’nin batıya açılan yüzü olduğunu belirten Bakan Yılmaz, EXPO 2020’nin kente getirilmesi için merkezi hükümet ve yerel yönetim ile birlikte çalıştıklarını kaydetti. Yılmaz, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de el ele vererek İzmir’i bulunduğu statüden çok daha iyi duruma getireceğiz” diye konuştu.

İzmir’e birden fazla kruvaziyer limanın yapılması gerektiğinin altını çizen Milli Savunma Bakanı, merkezi hükümet ve yerel yönetim işbirliği ile İzmir’i 21. yüzyıla taşımak ve çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkarmak hedefiyle çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti:
“Başkanımıza güveniyoruz. Birlik olursak, ele ele verirsek, aşamayacağımız engel yoktur. 2012 yılının hem güzel İzmirimiz’e hem de Başkanımıza sağlık, sıhhat ve esenlikler getirmesini diliyorum.”

Ziyaretten büyük onur ve mutluluk  duyduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bakan Yılmaz’ın Denizcilik Müsteşarlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevleri sırasında İzmir’in projelerine sahip çıktığını ve desteklediğini belirterek teşekkür etti ve Milli Savunma Bakanı olarak geldiği İzmir’de kendilerini ziyaretlerinden büyük onur duyduklarını söyledi.