CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın ardından, Karşıyaka Belediyesi’ni de ziyaret eden Balbay, Belediye Başkanı Cevat Durak ile birlikte devam ettiği programı sırasında, gittiği her yerde, sevgi gösterileriyle karşılandı. Belediye ziyaretinde, kapı önünde toplanan kalabalığa da seslenen Balbay, “Tüm Türkiye’yi Karşıyaka gibi yaptığımız gün, bu ülke çok daha iyi olacak” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’ni ziyaretinde, Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından kapıda karşılanan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay,  “Karşıyaka aydınlık insanların yoğun olduğu bir yer. Burada yüzde 60, 70 oy alıyoruz. Ancak bundan sonra Karşıyaka’da hedef yüzde 80, iktidar 2.80.  Hep birlikte yürüdüğümüz gün bizi kimse tutamaz.  İktidar olmak için oylarımızı arttırmamız gerekir. Herkesle kol kola girmeliyiz. Ne kadar çok ortak payda, o kadar çok ortak fayda. CHP tüm renkleri kucaklıyor, asıl olan ana hedeftir. Halkın iktidarını kuracağız“ diye konuştu.

Karşılamada konuşan Başkan Durak ise, Balbay’ı Karşıyaka’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Özgürlüklerin kısıtlanmamasını diliyorum. Adalet bir gün herkese lazım olacak. Siyaset adamları artık tutuklanmasın. Bundan sonraki süreçte aynı sıkıntıların yaşanmamasını diliyorum “ dedi.

MUAMMER AKSOY ANILDI

Mustafa Balbay, belediye ziyaretinin ardından, Başka Durak ile birlikte, Prof. Dr. Muammer Aksoy’u anma törenine katıldı. 24 yıl önce silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden hukuk ve siyaset adamı Muammer Aksoy’un, Alaybey’de adını taşıyan rekreasyon alanında düzenlenen törene, ADD Karşıyaka Şube Başkanı Mustafa Kemal Öcal, Dernek yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı. Sancar Maruflu tarafından organize edilen törende konuşan Balbay, "Atatürkçü düşünceyi asla yok edemeyecekler” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel’in de katıldığı anma töreninde konuşan Balbay, “Muammer Aksoy bir grup aydınla birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurup, ilk genel başkanı oldu. Onu öldürdüler ancak ruhunu asla öldüremediler. Günümüzde de tam tersi uygulanarak aydınların ruhunu öldürüp bedenlerini serbest bırakmaya çalışıyorlar. Tutuklamalar bizlerin ruhunu öldüremedi. Toplum gözünde kabul görmeyen davalarda tutuklananlar serbest kalmadıkça kendimi özgür kabul etmeyeceğim“ diye konuştu.
 
Balbay daha sonra Karşıyaka Çarşısı’nda bir kitapevinde imza gününe katıldı.