Selim Selimoğlu- CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tutukluluğunun bininci günü sebebiyle İzmir'de bulunan CHP Grup Başkanvekili Muhammer İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nun da önceki gün grup toplantısında çağrısını yaptığı Balbay için 1000 karanfil etkinliğine katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Sendikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Yakup Akkaya ve İzmir milletvekilleri de etkinlikte yerlerini aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesini gazetemize değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Ak Parti yerel seçimlerde başarı gösteremedi ve İzmir'i alamayacağını anladı. Yapılan operasyonları Ak Parti'nin yerel seçim savaşını başlatması olarak nitelendiriyorum. Önce kendi belediyelerinde dönen yolsuzlara bir baksınlar ve daha sonra bizim belediyelerimiz ile ilgili soruşturma açsınlar. Bizim ağzımızdan haram lokma geçmez, yetim hakkı yiyenlerin kim olduğunu kamuoyu ve İzmir yakından biliyor. Ak Parti yerel seçimlerde İzmir'de başarısız olacağını biliyor ve seçimle yapamadığını yargıyla yapmaya çalışıyorlar" dedi.

Yargılı infaz yapıyorlar

Halk arasında yargısız infaz olan cümleyi bu hükümetin değiştirdiğini belirten İnce, "Artık yargılı infazda bulunuyorlar. Bugün İzmir'de bulunma sebebim, İzmir yüzünü çağdaşlığa çevirmiş olan şehir olması ve bu şehirin Ak Parti faşizmine geçit vermeyen tek şehir olmasıdır. İzmirli'nin kursağında tek haram lokma olmadığını bildiğim için, yaşa İzmir, yaşa İzmirli demek için geldim. Bugün itibariyle 1000 gündür arkadaşımız tutuklu olarak Silivri toplama kampında, Ak Parti zulumhanelerinde demokrasi savaşı vermektedir. Bin gündür yurtseverlik, özgürlük, halkın iradesi hapsediyorsunuz. Belediyelerimize şafak operasyonları yapıyorsın, Silivri toplama kampına da atabilirsin. Ama CHP'ye boyun eğdiremezsin. Ferman Recep Bey'inse meydanlar bizimdir" şeklinde konuştu.

'Hükümeti eleştirdim diye dava açıyorlar'

Sakarya'nın Pamukova İlçesinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sırasında kendisi hakkında 'hükümeti eleştirdi' diye dava açılan ve 22 Kasım tarihinde TBMM kürsüsünde Pamukova Savcılığı'nın kendisine gönderdiği fezlekeyi yırtan CHP Grup Başkanvekili Muhammer İnce, "Sakarya gezim sırasında esnaf ziyaretlerinde bulundum ve hükümeti eleştirdiğim için Pamukova savcılığı tarafından bana gönderilen fezlekeyi kürsüde yırttım, fezlekeyi tanımadığımı açıkladım. Bu tip fezlekeler faşizimle yönetilen ülkelerde olur, halkın sevinçle etrafımda toplanmasını yol kapattı suç işledi olarak nitelendirdiler. Bu ülkede Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar için otobanların kapatıldığını biliyoruz. Yargıyı bu denli kullanan ilk ve tek iktidar bunlar" dedi.

Sözünü tutmayan namussuzdur

Biz genel seçimlerde İzmir'den 13 milletvekili çıkarmış bir parti olarak burada Balbay'a destek için bulunmaktayız diyen CHP Genel Başkan Yardımcı Birgül Ayman Güler, "Biz 13 milletvekili olarak İzmir'den çıktık. Ama bir arkadaşımız halen hapiste. Burada bu zorlu sürece son noktayı koymak için bulunmaktayız. Bütün Türkiye fiziken ve ruhen burada bizimle birlikte" dedi.  Güler, Balbay'ın İzmir'den aday gözterilmese CHP'nin Silivri Mahkemeleri'ne sokulmayacağını, Meclis'e ve mahkemeye konunun getirilmesinin engelleneceğini belirtti. Güler Balbay'ın serbest bırakılmaması üzerine yemin etmediklerini söyledi. Güler, Ak Parti'yle protokol yaptıktan sonra yemin ettiklerini hatırlatarak, "AK Parti'nin içtenlikle milletvekillerinin Meclis'te olmasını istiyoruz yazan protokolü imzaladıktan sonra yemin ettik. Sonra Başbakan Recep Tayip Erdoğan çıkıp protokol yok dedi. Biz de Başbakan'a ve kamuoyuna protokolü gösterdik. Peki verdikleri sözler nerede? Sözünü tutmayana namussuz denir. Ak Parti sözünü tutmuyor. Ak Parti namussuz mudur sayın Başbakan?" diye seslendi.

CHP İl Başkanı Tacettin Bayır Ak Parti hakkında "bunlar kuzu postuna sarılmış kurttur" dedi. Bayır, "1000 günde neler değişti cevabı belli bir şey yapmadılar. Milletvekilleri tutuklu olması yanlış diyorlar. Bu konuda kendilerinin sorumlu olmadıklarını  belirtiyorlar. Bizi kandırdıklarını sanıyorlar. Bunlar kuzu postuna sarılmış kurtlardır. Bugün gibi sokaklarda, meydanlarda hakkımızı alacağız. Bunun için bir gün bile beklemeden meydanlara ineceğiz" dedi.