Balçova Termal'e ait Kaplıca Kür Merkezi'nde tamamlanan yenileme yatırımlarını tanıtmak üzere tesis içinde basın toplantısı düzenlendi.
Tesis yöneticilerinin katıldığı toplantıda yatırımlarla ilgili bilgi veren genel müdür Ramazan Kaya, termal tedavi uygulamalarıyla ülkenin en nitelikli tesisi olduklarını, Kaplıca Kür Merkezi'nden yerli ve yabancı ayda ortalama 6 bin kişinin yararlandığını söyledi. Tesis içindeki 408 yataklı otelin yıllık ortalama yüzde 80 doluluğa sahip olduğunu, özellikle Nisan-Ekim arası dönemde yüzde 90 ile yüzde 100 arası bir dolulukla seyrettiklerini anlatan Kaya, 1992 yılından bu yana Norveç Sağlık Bakanlığı'nın açtığı ihaleleri kazanarak bu ülkeden her yıl bin romatizma hastasını ağırladıklarını, Belçika, Hollanda, Danimarka'dan da hasta kabul ettiklerini dile getirdi.

Son dönemde Azeri ve Rus turistlere yönelik anlaşmalar yapma sürecinde olduklarını vurgulayan Kaya, tesiste yıllık 2 bin 500 civarında Türk hastanın tedavi edildiğini ancak tesisi sadece tedavi değil SPA ve sağlıklı yaşam uygulamalarıyla ön plana çıkarmak istediklerini ifade etti.

Algı değişmeli


Bu amaçla 2 milyon 300 bin liralık yatırımla Kaplıca Kür Merkezi'nin kapasitesini geliştirdiklerini anlatan Kaya, şöyle konuştu:
'Tesisi dünya tanıyor ama İzmirliler burada verilen hizmetlerin farkında değil. İzmirliler'in tesislere bir resmi kurum bakışı var. Birçok insan da sadece turistlere hizmet veren bir kurum olarak algılıyor. Oysa burası uygun fiyatlı tedavi, sağlıklı yaşam uygulamaları, güzellik ve spor aktiviteleriyle insanların tüm günlerini geçirebilecekleri bir merkez. Başta İzmirliler olmak üzere yerli ziyaretçilerin bu zenginliği farkında olmasını istiyoruz.'

İzmir İl Özel İdaresi'nin kapatılmasının ardından Hazine'ye devredilen tesisle ilgili sıklıkla özelleştirileceği söylentilerinin bulunduğunun hatırlatılması üzerine Kaya, şöyle konuştu: 'Maliye Hazinesi'ne devredilmesi sonrası oluşturulan yönetim kuruluna Vali Mustafa Toprak başkanlık ediyor. Yani Özel İdare bünyesinde nasılsa şu anda da aynı yönetim anlayışı var. Burası anonim şirket statüsünde, karlılık mantığına göre çalışıyor. Benim kanaatime göre tesis karlılığını koruduğu, Maliye'ye yük olmadığı sürece özelleştirilmesine gerek yok. Özelleştirilmesi gibi bir konu da gündemde değil' dedi.