Balçova Belediyesi ve İzmir Sivil Toplum Örgütleri Platformu, Kadınların Sivil Toplum Örgütleri çatısı altında daha faal olarak yer almasını için hazırladıkları Mavi Düşünceler Projesi'nin protokolünü imzaladı. Proje kapsamında görev alacak gönüllü gençler ilk etapta Sivil Toplum Örgütleri'ndeki cinsiyet eşitliğinin mevcut durumunu tespit edecek. Hazırlanacak haritalar ve raporlar sonunda kadınların Sivil Toplum Örgütlerinde daha aktif görev alması için eğitim modülleri oluşturulacak. Proje sonunda kadınların nitelik ve nicelik yönünden daha çok söz sahibi olması amaçlanıyor.

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İSTÖP Genel Başkanı Mehmet Aydoğan ve sponsor firma ROKSAN İlaç Sanayi Genel Müdürü Faik Varol arasında imzalanan protokol ile hayata geçen Avrupa Birliği destekli projeye İsveç İstanbul Başkonsolosluğu'da destek veriyor. Balçova'da kadınların hayatın her alanında aktif rol aldıklarını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, 'Cinsiyet eşitliğini toplumun her kademesinde sağlayana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz' diye konuştu.

Sivil Toplum Örgütlerinin Demokrasi'nin vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Mehmet Aydoğan ise 'Kadınların daha çok görev aldığı Sivil Toplum Örgütleri ülkemiz açısından çok önemli' dedi.