Yaz döneminde yağmur suyu kanalı, jeotermal, fiber optik alt yapı çalışmalarının yapıldığı Balçova’da şimdi yoğun bir yeşillendirme atağı başladı. Çevre düzenlemesi ve Yeşillendirme çalışmaları kapsamında Teleferik Tesisleri altında bulunan Orman İçi Piknik Alanı’nın düzenlemesi bitirilirken, Öğretmenler Parkı ve Duru Park’taki çalışmalar da devam ediyor. 

Göreve geldiklerinden bu yana altyapı çalışmalarına özel bir önem verdiklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Özellikle altyapı ve sokak yenilemelerini ihale etmek yerine genellikle kendi personelimiz yapıyor. Bu bütçeyi daha doğru kullanmamızı da sağlıyor. Yaz boyunca Balçova’da çok önemli çalışmalar yaptı. Özellikli Büyükşehir Beledimiz ile yaptığımız yağmur suyu kanallarının ne kadar doğru bir çalışma olduğunu son yağan yağmurlar ile daha iyi fark ettik” dedi.

Balçova’nın İzmir’in en yeşil ilçesi olduğunun altını çizen Başkan Çalkaya “Şimdi de çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmalarına hız verdi. Sekiz yılda Balçova’ya onlarca oyun parkı ve yeşil alan kazandırdık. Orman İçi Piknik Alanı, Ilıcalardaki Rekreasyon Alanı ve İnciraltı Kent Ormanı Balçovalıların yeni aktivite alanı haline geldi. Ayrıca tüm eski oyun parklarını da yeniledik. Birçoğuna kameralar yerleştirerek MOBESE Sistemine dahil ettik. Şimdi iki büyük parkımız olan Duru Park ve Öğretmenler Parkını da yenileyerek halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.