Mehmet Akif Çakmak- İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu (İZBALDER) , İzmir'in sağlık turizmini geliştirmek ve EXPO 2020 için belirnen sağlık temasını anlatmak amacıyla Balkan ülkelerinin katılımıyla 5. Uluslararası Türkiye ve Balkan Ülkeri Sağlık Turizm Paneli'nin gerçekleştirecek. Panelin konusu "İzmir Tıp Turizm Kenti, EXPO 2020'ye Doğru" olarak belirlenirken, Balkan ülkelerinden gelen bakanlık düzeyinde temsilcilere İzmir'in sağlık turizmi anlatılacak ve termal tesisler ile hastaneler gezdirilecek. İzmir'de sağlık turizminde yaşanan gelişmeleri ve yenilikleri Balkan ülkelerinden gelen temsilcilere anlatmak istediklerini söyleyen İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan, "EXPO 2020'de oy kullanacak olan Balkan ülkelerinin İzmir'e öncelik vermesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.


Sağlık turizmimizi anlatacağız


İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu adına açıklama yapan İZBALDER Başkanı Vahap Savaşan, İzmir'in coğrafi yapısı ve liman kenti olması nedeniyle sağlık turizmine çok uygun olduğunu belirtti. İZBALDER olarak Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında köprü oluşturmaya devam edecekleri ifade eden Savaşan, "Federasyonumuz Türk ekonomisinin kalkınması ve EXPO 2020'nin İzmir'e kazandırılmasını sağlamak amacıyla böyle bir panel düzenliyor. İzmir'de sağlık turizminde yapılan yenilikleri Balkan ülkelerine tanıtacağız. EXPO 2020'de oy kullanacak Balkan ülkelerinin İzmir'e öncelik vermesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Katılan ülkelerden sadece Kosova BIE'ye üye değil ve oy kullanma hakkı yok. Bu konuyu da Valimize illettik ve Kosova'nın üye olması için 'Ne gerekiyorsa yapalım' dedi. Bizde bu yönde adımlarımızı atıyoruz" yorumunda bulundu. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a katkılarından ötürü teşekkür ettiklerini dile getiren Savaşan, panele İzmir Milletvekilleri'nin de katılacağını belirtti.

İZBALDER'in 15-19 Haziran tarihleri arasında düzenleyeceği panele, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan'dan temsilciler katılacak. Bakanlık düzeyinde katılımın olacağı programda 16 Haziran Cumartesi günü Sabancı Kültür Merkezi'nde bir panel düzenlenecek.