İzmir'in Gültepe Semti'nde Fatih G.'nin, evi terk eden eşi Alev G.'yi, barışma teklifini kabul etmemesi üzerine 17 yerinden bıçaklayarak öldürmesinin ardından şoke eden ayrıntıları, olaya tanık olan 14 yaşındaki kızı K.G. anlattı. Ekmek almak için çıktığında, kapıda bekleyen babasının annesini uyarmasını engellemek için ağzını kapattıktan sonra zorla içeri girdiğini, ardından da cinayeti işlediğini anlatan K.G., "Annem, şiddete bugüne kadar bizim için katlanıyordu" dedi. Alev G.'nin kardeşi Nazmi Şengül de "Eniştem, ablamı, kendisini aldatmakla suçluyordu. Oysa, onun tek yaptığı dayaktan kaçıp bize sığınmaktı" dedi.

Konak İlçesi 2703 sokakta dün meydana gelen olayda 33 yaşındaki Alev G., sürekli kendisine şiddet uygulayan 15 yıllık eşi Fatih G.'yi terk edip iki çocuğuyla birlikte kardeşinin yanına sığındı. Kendisini aldatmakla suçladığı eşiyle, daha önce çocuklarının isteği üzerine barışan Alev G., bu kez barışma isteğini geri çevirdi. Öğle saatlerinde, evin yanında bekleyen Fatih G., kapının açılması üzerine zorla içeriye girip, eşini, iki çocuğunun gözü önünde 17 yerinden bıçakladı. Ağır yaralanan Alev G., sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Çeşitli suçlardan poliste kaydı bulunan Fatih G., cinayetin ardından otomobiliyle kaçtı.

CİNAYETİ TANIK OLAN KIZI ANLATTI

Bu arada, 4 yaşındaki erkek kardeşi E.G. ile birlikte annesinin öldürülmesine tanık olan 14 yaşındaki K. G. ise, yaşadığı dehşeti anlattı. Babasının kıskançlıkları ve suçlamalarına dayanamayan annesinin evi terk ettiğini belirten K.G., "Bizim yanımızda annem çok dayak yedi" dedi.

Ekmek almak için kapıdan çıktığı sırada, orada bekleyen babasının hemen ağzını kapatıp annesine haber vermesini engellediğini söyleyen K.G. tanık olduğu cinayeti şöyle anlattı:

"Annem durumu fark edene kadar babam zorla içeriye girdi. İçeriye kaçmaya çalışan annemin 'yapma' diye bağırmasına aldırış etmedi ve bıçakladı. Ben onlara müdahale edemedim. Şoke olmuştum. Yanımda kardeşim de vardı. Olaydan sonra babam kaçtı. Annem, babamın kıskançlıklarına ve dayaklarına, bizim için katlanıyordu. Yanımızda çok kötü dayak yemişti annem."

BAŞKA ADAMLARA TAKİP ETTİRMİŞ

Cinayete giden süreci anlatan Alev G.'nin kardeşi Nazmi Şengül de ablasının 15 yıllık evli olduğunu ve sürekli şiddet gördüğünü söyledi. Nazmi Şengül, şunları söyledi:

"Ablamı sürekli kendisini aldatmakla suçluyordu. Oysa öyle bir şey yoktu. O dayaktan kaçıp bizim yanımıza sığınırdı. Annemizi kaybettikten sonra üçümüz kaldık. Bizim yanımıza gelmekten başka yaptığı bir şey olmadı. Olaydan bir gün önce konuştum eniştemle. Bana, 'Ablanı seviyorum' dedi. Ben de 'Madem seviyorsun, sizi barıştırıyorum neden dövüyorsun?' dedim. Kendisini yapmaması için uyardım ama geldi ablamı öldürdü."

Ablasının başörtüsünü elinden bırakmayan ve sürekle koklayıp gözyaşı döken Nazmi Şengül, eniştesinin, ablası için hep kötü düşünen ailesinin etkisinde kaldığını, hatta ablasını tanımadığı adamlar kiralayıp takip ettirdiğini ileri sürdü.

OTOPSİDEN SONRA TOPRAĞA VERİLECEK

Bu arada nöbetçi savcının incelemesinin ardından, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Alev G.'nin cenazesinin daha sonra toprağa verileceği açıklandı.

Alev G.'nin kızı ve oğlu da başka bir yakınlarının evlerine götürüldü.