Burdur AK Parti İl Başkanı İbrahim Ekici ile partililer, İzmir’e gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamak için bugün saat 06.30’da otobüsle yola çıktı. Burdur Belediye Başkanı 62 yaşındaki Sebahattin Akkaya ve eşi 55 yaşındaki Şevkiye Akkaya da makam otomobili ile konvoya katıldı. Başkan Akkaya ile eşi, Isparta’nın Keçiborlu İlçesi yakınlarında makam otomobilinden inip partilileri taşıyan, 56 yaşındaki İsmail Soylu yönetimindeki 15 SD 772 plakalı otobüse bindi.

Otobüs, Nazilli çıkışındaki Devlet Yolu Evranlı Kavşağı'nda, saat 10.00 sıralarında, hastaneye giden 74 yaşındaki Hayrettin Akkaya yönetimindeki 09 SE 910 plakalı otomobille çarpıştı. Kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen sürücü Hayrettin Akkaya ve yanındaki 65 yaşındaki Nazife Akkaya ile otomobilde bulunan 58 yaşındaki Nesrin Seren hafif yaralandı. Otobüste ise maddi hasar oluştu. Yaralılar ambulanslarla Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

PARTİLİLER MİNİBÜSLE İZMİR’E GİTTİ

Kazanın ardından, Başkan Sebahattin Akkaya ile eşi Şevkiye Akkaya makam otomobiline binip İzmir’e doğru yola çıktı. Partililer ise otobüsün hasar görmesi nedeniyle çağırılan minibüsle İzmir’e hareket etti.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.