Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan  Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'deki kabrine gitti, ailesini ziyaret etti.

Başkan Akpınar, "Şehidimiz Ömer Halisdemir, 15 Temmuz gecesi yaşanan 'kalkışma' sırasında, darbecilere sıktığı kurşunla, darbeye siper olmuş ve belki de bir ülkenin kaderini değiştirmiştir. Yokluğundaki ilk bayramda, kabrini ziyaret ettik, dualar okuduk. Böyle kahraman bir evlat yetiştiren babası Hüseyin Amcamızın da elini öptük, acısını paylaştık. Bu ülke kolay kurulmadı. Tarihin her döneminde ihanetler gördük, acılar yaşadık ancak sağduyulu vatandaşlarımız, kahraman gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesinde dimdik ayaktayız. Vatanımıza sonsuza kadar sahip çıkacağız" dedi.

Bir evladım gitti, binlerce oldu

Şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir de Başkan Akpınar'ın ziyaretinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Baba Halisdemir, "Evladımı vatana kurban verdim ama görüyorum ki binlerce evladım oldu. Acımızı paylaşan ve yanımızda olanlar sağolsun. Bu vatanın böyle birliğe ihtiyacı var. Başkan Akpınar'ın ziyareti bu yüzden anlamlı ve değerli. Çok teşekkür ediyorum" dedi.