Göreve geldiğinde Karşıyaka Belediyesi’nin kiralık binalarda hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Durak, “10 yıl içinde çok yol kat ettik. Biz Karşıyakalıyız, biz farklıyız. Farkımız sadece İzmir’de değil. Türkiye’ye örnek projeler ürettik” dedi.  10 yılda 600 milyon liralık yatırımı görmezden gelmeye çalışanlar olduğunu vurgulayan Başkan Durak, “Bunu küçümsemeye, yok saymaya çalışanlar, bana muhalefet ettiklerini sanıyorsa yanılıyorlar. Onlar aslında, büyük bir özveriyle ortaya konan emeğe haksızlık ediyor” diye de ekledi.

Açılışa Belediye ve İl Genel meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri, Kadın Danışma Merkezleri üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Karşıyaka Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin Zeybek gösterileri ile başlayan tören Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın konuşmalarının ardından kurdelenin kesilmesiyle sona erdi. Binada katları tek tek gezerek arşivin çalışma sistemini anlatan Başkan Durak, “Burada tüm belgeler koruma altında olacak. Kentin geleceğine aksaksız ulaşacak olan arşivimizi dijital ortama da aktarıp kolay ulaşımını sağlayacağız“ dedi. 

10 yıl önce göreve geldiklerinde belediyenin kurumsallaşmasıyla işe başladıklarının altını çizen Başkan Durak, “Kurumsal kimliği olmayan bir belediye bir kente kimlik kazandıramaz.  15 ayrı bina yerine yeni yaptığımız iki ayrı hizmet binası ve şantiye tesislerinde topladık“ diye de hatırlattı. 

Hizmetlerin, gündüzün geceye karıştığı özverili bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Durak, “Bunu küçümsemeye, yok saymaya çalışanlar, bana muhalefet ettiklerini sanıyorsa, yanılıyorlar. Onlar aslında, büyük bir özveriyle ortaya konan emeğe haksızlık ediyor. Ben, bu nedenle, bugün bir kez daha, 10 yıldır, benimle birlikte yürüyen, tüm personelimize, teşekkür etmek istiyorum” dedi.


ARŞİV BİNASI

Karşıyaka Belediyesi’nin Latife Hanım Mahallesi’nde bulunan Şantiye Tesisi’nin içinde yaptırılan 1125 metrekare inşaat alanına sahip 3 katlı Arşiv Binası, tüm müdürlüklerin arşivlerini tek çatı altında topluyor.  Binaya giren belgeler listelenip raylı sistemli özel dolaplara yerleştirirken, istendiği anda kolay ulaşıma imkan veren yönlendirmeler yapıldı. Arşivde görevli özel eğitimli personel istenilen belgeleri anında bulup ilgilisine ulaştırabilecek. Arşivdeki tüm belgelerin ayrıca elektronik ortama alınması için de çalışma başlatıldı. Karşıyaka Belediyesi’nin kuruluşundan günümüze kadar olan başta imarla ilgili belgeleri güvenli ortamda korunarak gelecek kuşaklara eksiksiz ulaştırılacak.