Atakent Gondol Kafe’de gerçekleşen kahvaltıya Başkan Cevat Durak, Başkan Yardımcıları Kamuran Türkün, Yavuz Pasa, Cengiz Türksoy,  Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Hülya Polat, Sosyal Hizmetler Müdürü Ayfer Çalışkan ile engelli kadrosunda çalışan personel katıldı.

Engellilere yönelik pek çok hizmet ürettiklerini belirten Başkan Durak, “Geçtiğimiz yıl açıkladığımız engellin rehabilite merkezinin inşaatı başladı. İçinde engellilerin yararlanabileceği yüzme havuzu, basketbol sahası da olacak. Tesis içinde 15 farklı hizmete yönelik birimler olacak. Tesis 2014 yılında hizmete girecek. Girne Caddesi’nde eski lunapark alanındaki tesisimizi de tamamladık. İçinde engellilere yönelik kafe bulunacak. Çalışanları da engelliler olacak. Engelliler burada bir araya gelip kendi aralarında birliktelik sağlayacak.  Ayrıca görme engelliler için kütüphane yapıyoruz, yakında açacağız. Belediye binamız ve kültür tesislerimizde görme engelliler başta olmak üzere tüm düzenlemeleri yaptık. Engellilerimiz tesislerimizden hiç bir sıkıntı yaşamadan yararlanabilecek” dedi.
 
Başkan Durak, Belediye Meclisi’nin Aralık ayı toplantısında verdiği müjdeyi engelli personeli ile de paylaştı. Türkiye’de sadece iki adet olan ampute takım için saha yaptıklarını belirten Başkan Durak, “İzmir’in ilk ampute sahası olacak. Örnekköy’de inşaatına başladık, yakında hizmete açacağız“ diye de ekledi.
 
Türkiye’de hemen her ailede bir engellinin de olduğunu belirten Başkan Durak, “Engelli ailelerimizin sabır ve gayretleri çocuklarımızın hayatlarını daha da kolaylaştırıyor. Engellerin ortadan kalkması için çok şeyler yapıyoruz. Ancak toplumda yeterli bilinç oluşmadığını düşünüyorum. Avrupa’daki düzeye ulaşmamız belki zaman alacak, ancak mücadelemizi sürdüreceği“ dedi.

Başkan Durak’a kendilerine gösterdiği yakın ilgi nedeniyle teşekkür eden engelliler İzmir’deki engelli meclisleri ile bir araya gelerek etkinlikler yapılmasını istedi.