İl Başkanı Ali Engin, kayyum heyeti başkanı Dr. Ali Karaege'yi desteklediğini açıklarken, uzlaşı çabalarını sürdüren Başkan Durak sonuç alamayınca eski il kadın kolları Başkanı Nurşen Balcı'yı destekleme kararı aldı. Başkan Durak'ın Balcı'yı destekleeyn açıklaması şöyle: "Bilindiği üzere, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Örgütü ciddi bir sınavdan geçmektedir. 27 Ocak Pazar günü yapılacak Olağanüstü Kongre, sonuçları itibariyle partimizin Karşıyaka özelinde olduğu kadar, İzmir genelindeki itibarı açısından da önem arz etmektedir. CHP Karşıyaka Örgütü'nün içine çekildiği bu süreçte, ne yazık ki; başarılı bir sınav verilememiştir. Bir aylık süreçte yaşananlar İzmir kamuoyunda partimizi tartışılır kılmış ve güveni sarsmıştır.

1992 yılında, yeniden açıldığı dönemde CHP'nin Karşıyaka'daki Kurucu İlçe Başkanı, daha da önemlisi 36 yıllık bir partili olarak, arkadaşlarımla birlikte, sürecin başından itibaren, tüm bunların yaşanmaması için çabaladık. Ancak, örgütümüzü uzlaşıyla bütünleştirme çabamız kamuoyuna, üçüncü bir ekip çalışmasıymış gibi lanse edilmeye çalışıldı.

Bu noktada, örgüt tabanımıza ve tüm Karşıyakalılara bir kez daha belirtmek isterim ki; sürecin başından bu yana ortaya koyduğuz tavır, kimseyi dışarıda bırakmadan, uzlaşıyla örgütümüzü kongreye taşımaktan ibarettir. Kişisel egolarımızdan sıyrılarak, partiyi kamuoyunda daha fazla tartıştırmadan bu süreci aşabilirdik. Ancak, olmadı.

Bir kez daha altını çizmek isterim ki; içine çekilmeye çalışıldığımız yanlışa karşı "uzlaşı" tavrımızdan hiç ödün vermedik. Masaya hiç bir şekilde, kimsenin adını koymadık. Sürecin uzlaşıyla aşılması için tüm görüşme yollarını zorladık.

Taraflarla ve parti tabanımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda, kongreye saatler kala, taraflardan biri ile uzlaşı noktasına geldik. Görünen o ki; aday noktasında, delegeler bazında, Belediye Meclis üyemiz ve mevcut Kayyum Yönetimi üyesi, eski Karşıyaka ve İl Kadın Kolları Başkanımız, Kurultay delegemiz Nurşen Balcı'nın ismi üzerinde uzlaşıya varılmıştır. Benim de, şahsi olarak tercihim Sayın Balcı'dan yanadır.

Dileğimiz, tam bir uzlaşı sağlamaktır. Umut ediyoruz ki; bu uzlaşının eksik kalan tarafı da, Cumhuriyet Halk Partili olma sorumluluğunu ortaya koyar ve 27 Ocak'ta hep birlikte kol kola kongre salonuna gireriz.

Unutmayalım ki; biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz... Bunun sorumluluğunu iliklerimize kadar hissetmeli ve gerekeni yapmalıyız. Gerçek birer Cumhuriyet Halk Partili olarak, partimizi Karşıyaka'da hak ettiği şekilde temsil etmeliyiz.

Bu süreçte çok önemli bir görev üstlenen delegelerimizin omuzlarında taşıdıkları sorumluluğu yerine getirirken, Karşıyaka'da partimize oy veren 130 bin seçmenin sarsılan güvenlerini yeniden kazanma gerekliliğinin bilinciyle hareket edeceklerine inanıyorum."