Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda düzenlenen toplantıda 1200’ün üzerindeki kongre ve ön seçim delegesine seslenen Başkan Durak, “AKP’nin, Karşıyaka’daki, çaresizce muhalefet çırpınışlarını anlayabiliyorum. 2009 yılında, İzmir’deki 165 bin oy farkının, 90 binin Karşıyaka’da alınmış olması, kentimizi bu seçimde kilit nokta yapıyor. AKP’de çok iyi biliyor ki; 9 yıldır Karşıyaka’da başarıyla devam ettirdiğimiz sosyal demokrat belediyeciliğin, hemşerilerimiz üzerindeki memnuniyetini kırmak çokta mümkün değil. Bunun içinde, geriye tek çıkar yol kalıyor. O da, “çamur at izi kalsın” manevraları… Bu tür “belden aşağı” manevralarla, Karşıyaka’daki farkı kapatmaya; burada yaşanacak oy kaybıyla İzmir’i almaya çalışacaklar. Sakın bu oyunlara gelmeyin” diyerek, partililerini uyardı.

“Yakamızdaki rozete ihanet etmeyelim”

Seçim süreçlerinde yaşanan parti içi rekabetlerin demokrasinin doğal süreci olduğu ve önemli olanın bu sürecin parti terbiyesi içinde aşılması gerektiğini vurgulayan Başkan Durak, “Kapı arkalarında konuşarak, dedikoduyla, belden aşağı bir kampanyayla koltuk kapmaya çalışmak, böl-yönet gibi taktikler geliştirmek, öncelikle yakamızda taşıdığımız rozete ihanettir. Hatırlatmak isterim ki; şahsi siyasi istikballer için, yolunuzdan çekmeye çalıştığınız kişiler de sizlerle aynı rozeti taşıyor. Hepimiz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Aynı amaç için, aynı yolda yürüyoruz. Önemli olan, kimin önde, kimin arkada yürüdüğü değil; hedefe hep birlikte ulaşmaktır” dedi.

Eleştirilere Nazım Usta’yla yanıt verdi

Yerel seçim öncesi, yine dedikodu çarkının işletilmeye başladığını hatırlatan Başkan Durak, bu asılsız söylentiler karşısında sessiz kalmasına ise, usta Şair Nazım Hikmet’in, “Bilmezden gelişim, aptala yatışım, kaybetme korkumdan değil; karşımdakilerin yalan söyleme potansiyellerine olan merakımdandır”  dizeleriyle yanıt verdi.

Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Başkan Durak’ın örgütüne çağrısı ise şöyle oldu:
“Gelin; hep birlikte, bir kez daha, yüreğimizi ortaya koyarak, bir zafer daha yazalım. Bu ülkenin, bu kentin aydınlık yüzlü insanlarının, geleceğe dair umutlarının kahramanları olalım. 9 yılda, neredeyse yoktan var ettiğimiz Karşıyaka’yı sosyal demokrasinin yıkılmaz kalesi yaparak, Anadolu’da “Altıok”a gönül veren milyonların direnci olalım. İçinden geçmekte olduğumuz süreçte, umarsızca tüm değerleri ve kazanımları örselenen Cumhuriyetimiz için direnenler, gittiğimiz illerde, Karşıyakalı olduğumuzu öğrendiklerinde, yolumuzu kesiyor; “Tek umudumuz sizsiniz” diyor. Böylesi bir sorumluluğumuz varken; kişisel hezeyanlarımızı, beklentilerimizi, menfaatlerimizi yarıştırma alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmak ve kenetlenmek zorundayız.  Ve biliyorum ki, bunu başarabiliriz.”

Örgüte “Belediye Başkanlarınıza sahip çıkın” çağrısı

CHP Karşıyaka İlçe kongre ve ön seçim delegelerinin davetli olduğu Bostanlı Suat Taşer’deki toplantıya CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, İl ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. 1200’ün üzerinde katılımın gerçekleştiği toplantıda, Karşıyaka Belediyesi’nin 9 yıllık icraatlarının anlatıldığı “Bir Sevdadır Karşıyaka” kitabı da tüm delegelere dağıtıldı.

Toplantının amacının, CHP Karşıyaka örgütünün belediyenin çalışmaları hakkında bilgilendirilmesi ve seçim çalışmalarına rehberlik etmesi olduğunu belirten Başkan Durak, “9 yılda, ne yaptığımız, neler yapacağımız, neden yapmak istediğimiz? Hepsinin cevabı size dağıttığımız kitaplarda mevcut. ‘Bu Belediye Başkanı ne yaptı?’ diyenlere verilecek cevap bu kitaptır” dedi.

“AKP ne yaparsa yapsın, CHP’li belediyeler sosyal demokrat belediyeciliğin imzasını kentlerine atmaya devam edecek” diyen Başkan Durak, örgütünden, sağlıklı yerel yönetimler için çarenin CHP olduğunu her yerde anlatmalarını da istedi.

Konuşmasında sık sık Atatürk devrimlerinin ve Cumhuriyet’in örselenmeye çalışıldığına da dikkat çeken Başkan Durak,  konuşmasını “Ne mutlu Türküm diyene” diyerek bitirdi.

Konuşması boyunca Belediye Başkanlarını alkış, tezahürat ve sloganlarla destekleyen CHP’liler, 9. Yıl filmini büyük bir dikkatle izlerken, Başkan Durak’ın Karşıyakalılara yazdığı mektubun okunduğu filmde ise, duygusal anlar yaşandı.

Konuşmasının sonunda “36 yıllık sosyal demokrasi yürüyüşümdeki yol arkadaşlarım” diye hitap ettiği partilileri tarafından uzun süre ayakta alkışlanan Başkan Durak, toplantı sonrasında verilen kokteylde de yoğun ilgiyle karşılaştı.