Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu ve 16 ilçe belediye başkanının eşi, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın eşi Oya Tatı'nın konuğu oldu. Başkan eşleri, Karacaağaç Köyü'nde yapılan organik tarım faaliyetlerini dinledi, alışveriş yaptı.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın eşi Oya Tatı'nın ev sahipliğindeki gezide Buca'daki doğal ve tarihi yapıları inceleyen başkan eşleri, Mevlana Heykeli'nin bulunduğu alanı gezdi. Buca Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün kullandığı Davut Fagroh Köşkü ve Protestan Kilisesi'ni de gezen başkan eşleri, Buca Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde açılan el sanatları ve resim kurslarındaki çalışmalarını inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, resim, tel kırma, ahşap boyama gibi alanlarda kurs gören kadınlarla da sohbet etti.

Organik üretime ilgi
Başkan eşleri daha sonra organik tarım üretimi ile ilgili projelerin yürütüldüğü konu olan Karacaağaç Köyü'ne gitti. Dr. Türkegül Kocaoğlu ve konuk başkan eşleri Muhtar Dursun Atagün'den bilgi aldı. Atagün, büyük bir denetim altında organik tarım ürünlerinin üretildiğini ve pazara sunulduğunu belirtti. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'dan yakın ilgi gördüklerini anlatan  muhtar Atagün, başkan eşlerinden çabalarına destek vermelerini istedi. Karacaağaç Köyü sakinlerinin ürettiği ürünlerden satın alan başkan eşlerinin Buca Gezisi Buca Gölet alanındaki yemekle son buldu.