Belediye başkanlarının eşleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu önderliğinde bir araya geldi. Buluşmadan, “5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması” etkinliklerine güçlü katılım kararı çıktı.

Şato Konukevi’nde gerçekleşen toplantıda kadınların “dayanışma” içinde olması gerektiğini vurgulayan Dr. Türkegül Kocaoğlu, “Zor süreçler dayanışmayla daha kolay atlatılır. Bizlerin dayanışma içinde olması başkanlarımıza da güç verecektir” dedi. “Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması”nın önemine değinen Dr. Kocaoğlu, “Kadınlar eskiden kocasının- babasının oy verdiği partiye oy atardı. Şimdi özgürce seçim yapan kadınların sayısı çoğaldı. Ama hala etki altında kalarak kendi seçimlerini yapamayan kadınlarımız da mevcut. Bunun için çalışmalı ve kadınlarımıza destek çıkmalıyız” dedi.

Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir’deki tüm kadınları, Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan etkinliklere davet etti. Çarşamba günü, saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda törenlerin başlayacağı bilgisini veren Türkegül Kocaoğlu, konuşmaların ardından Fuar İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde geniş katılımlı bir yürüyüş düzenleneceğini ve burada yapılacak film gösteriminin ardından “Kadın ve Siyaset” konulu bir panel düzenleneceğini söyledi. Panele, İzmir Barosu Başkanı Sema Pektaş, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Kadın – Erkek Komisyonu Üyesi Sevim Brav ile Buca İzkent Mahallesi muhtarı Gülümser Dibek konuşmacı olarak katılacak. Program, Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası’nın konseriyle sona erecek.

 
Kimler katıldı?

Belediye Başkan eşlerinin buluşmasına Dr. Türkegül Kocaoğlu’nun yanı sıra, Aliağa Belediye Başkanı’nın eşi Emine Oğuz, Bergama Belediye Başkanı’nın eşi Meltem Gönenç, Buca Belediye Başkanı’nın eşi Oya Tatı, Çiğli Belediye Başkanı’nın eşi Ayfer Solak, Foça Belediye Başkanı’nın eşi Derya Demirağ, Güzelbahçe Belediye Başkanı’nın eşi Nilüfer İnce, Kemalpaşa Belediye Başkanı’nın eşi Lütfiye Karakayalı, Menderes Belediye Başkanı’nın eşi Huri Ser Özgün, Menemen Belediye Başkanı’nın eşi Nurdan Şahin, Mordoğan Belediye Başkanı’nın eşi Havva Çakır, Ödemiş Belediye Başkanı’nın eşi Gülfer Keskin, Torbalı Belediye Başkanı’nın eşi Afet Uygur ve Zeytinova Belediye Başkanı’nın eşi Ayşe Doğu katıldı.