Sabahın erken saatlerinden itibaren Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri şantiyesini dolduran işçiler 1 Mayıs’ı davul ve zurna eşliğinde halay çekerek kutladılar. Başkan Hasan Karabağ’da şantiyeye girer girmez halaya katılarak işçilerle bir süre halay çekti. 

Bayraklı için alın teri döken herkes önemlidir

Şantiye’yi dolduran işçilere seslenen Başkan Hasan Karabağ, “İşçi bayramını kutluyoruz ama bu hükümet ortada ne iş, ne de işçi bırakmadı. Bayraklı’da da yoğun olarak hissettiğimiz işsizlik her geçen gün artıyor. Bayraklı Belediyesinde çalışan arkadaşlarımızın dünya görüşü ne olursa olsun bizim için önemli değil. Bayraklı için alın terini döken herkes bizim için önemlidir” dedi.

En iyi ücreti veren belediyeyiz


Her türlü olumsuzluklara rağmen Bayraklı’da işçi ve memuruyla barış içinde çalıştıklarını söyleyen Başkan Karabağ, “Bu çalışma ortamı ile Bayraklı halkı güzel ve kaliteli bir hizmet alıyor. Sizlerin bu başarısı ve emeğine karşı İzmir’de en iyi ücreti veren belediyeyiz. Türkiye’de çalışanların aldığı ücretler belliyken İşçisi, memuru ve taşeron işçisin aldığı en yüksek ücreti biz veriyoruz. Bayraklı’nın ilk belediye başkanı olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyorum ve çalışanına en yüksek ücreti veren belediye başkanı olduğumu biliyorum. Her şey size helali hoş olsun” dedi. 

Başkan konuşmasının ardından şantiye alanında bulunan işçilerin elini tek tek sıkarak bayramlarını kutladı. İşçiler daha sonra Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen 1 Mayıs etkinliklerine katılmak üzere hareket etti.