Banka kartı dağıtım törenine katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bayraklı'da eğitim sıkıntısı çeken çocuk kalmayana kadar çalışmaya devam" dedi. Ziraat Bankası Bayraklı Şubesi ile yapılan işbirliği ile tüm ailelere eğitim yardımlarını alabilmeleri için bankamatik kartı verildi. Postacılar Hizmet Binasındaki kart dağıtım törenine Başkan Hasan Karabağ da katıldı. Kartları başkanın elinden alan veliler yardımlardan çok memnun olduklarını dile getirdi. Eğitim yardımlarına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bin öğrenciyle devam ettiklerini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Yardımlarımızla çocuklarımızın eğitimlerinde bir katkı bulunduysak ne mutlu bize. Bundan sonraki eğitim öğretim dönemlerinde de kurslarımız ve eğitim yardımlarımız devam edecek. Bayraklı'da eğitim sıkıntısı çeken çocuk kalmayana kadar çalışmaya devam edeceğiz" dedi. 


Okul süresince alacaklar

Yoksul ailelerin eğitim gören çocuklarına aylık olarak verilecek "eğitim yardımları" Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın dağıttığı bankamatik kartlarıyla başladı. Bin ailenin 8 ay boyunca faydalanacağı eğitim yardımlarında ilkokul öğrencileri 50 TL, Ortaöğrenim öğrencileri 60 TL alacak. Ailelere geriye dönük ayların yardımları da banka hesaplarına Pazartesi gününden itibaren yatırılacak. Bayraklı Belediyesi olarak tüm kesimleri kapsayan eğitim projelerini hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Hasan Karabağ, "Öğrencilerimizin velileri adına çıkardığımız bankamatik kartlarına her ay düzenli olarak eğitim yardımlarımız yatırılacak. Her aileye eğitim odaklı yardımlarımız bundan sonra da devam edecek. Bayraklı Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi'nden 220 öğrenci faydalanıyor. 190 öğrenciye de ÖSS bursu veriyoruz. Önümüzdeki sene ÖSS hazırlığını da BAYGEM bünyesinde vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.


Veliler ve öğrenciler mutlu


Eğitim yardımlarına kavuşan aileler ise çok mutlu. Geçen yıl aldığı eğitim yardımıyla çocuklarının teşekkür ve takdir belgesi aldığını belirten veliler "Başkanımızın bize ve çocuklarımızın eğitimine verdiği destekten çok memnunuz. Çocuklarımızı dershaneye yolluyor. Onların eğitimi için para veriyor. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.